SPAŠENJA U ZADNJI ČAS

DJEVOJČICA HITNO OPERIRANA NAKON ŠTO JE NJENA MAMA PRIMIJETILA NEŠTO ČUDNO U NJENOM OKU Samo tjedan dana kasnije malena se borila za život

 Profimedia, Alamy
 

Alice, 15-mjesečna djevojčica hitno je podvrgnuta transplantaciji jetre nakon što ju je mama odvela na pregled liječniku jer je u njezinom oku primijetila neobične žute mrlje, piše Mirror.

34-godišnja Louise iz Leedsa, uočila je neobične promjene u oku svoje kćeri i odvela je liječniku. Malena je odmah zadržana u bolnici gdje je ustanovljeno da je njezinu jetru napao neki rijedak i nepoznat virus radi čeka je čitav organ prestao funkcionirati. Šest dana nakon što je primljena u bolnicu, djevojčica se doslovno borila za život.

'To je bilo prestrašno. Svi smo bili u šoku. Pola jetre joj je odumrlo u samo tjedan dana i morala je hitno biti stavljena na dijalizu kako bi joj se pročistila krv', rekla je njezina mama Louise.

Djevojčici je hitno bila potrebna transplantacija i liječnici su je stavili na vrh liste prioriteta. Odlučni u namjeri da spase svoje dijete, Alicini mama i tata podvrgli su se testiranju da vide mogu li oni biti donori. Za 24 sata stigli su rezultati koji su pokazali da donorica može biti sama Louise.

'Već su me počeli pripremati za operaciju kad je stigla vijest da je pronađen drugi donor. Sestra mi je javila da upravo stiže jetra iz Londona. Čim je organ stigao, krenula je operacija koja je trajala devet sati', priča Louise.

Te sate Louise opisuje kao 'najgore čekanje u životu', no kad je operacija napokon završena i kad su stigli liječnici, Alicini mama i tata još nisu mogli su odahnuti jer je došlo do komplikacija zbog čega je malena morala biti operirana još jednom. No nakon te druge operacije, stanje joj se stabiliziralo.

Alice je otpuštena kući no još uvijek dnevno prima čak 12 šprica lijeka koji sprečava da njezino tijelo odbaci novi organ. No sve u svemu, osjeća se dobro.

'Jedva čekamo da se sve vrati u normalu i da Alice potpuno ozdravi. Silno smo zahvalni nevjerojatnim liječnicima i sestrama u bolnici koji su spasili našu djevojčicu', kaže Louise.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:51