‘ZASJALA JE‘

Djevojku koju su zlostavljali u školi na maturalnu zabavu otpratilo tristotinjak motociklista: ‘Konačno je nasmijana!‘

Djevojku su na ples otpratili motociklisti
 Rich Morrish/Swns/Swns/Profimedia
Djevojčica je nasilje trpjela godinama, zbog čega su roditelji bili zabrinuti da bi na sebe mogla dignuti ruku

Felicity Warburton imala je spektakularnu pratnju na maturalnu zabavu. Šestnaestogodišnju djevojku u svečanoj bijeloj haljini na zabavu je otpratilo tristotinjak motociklista.

Na ideju da djevojku motociklisti otprate na zabavu došla je njezina majka Kathryn iz Droitwicha u engleskom Worcesteru. Na Facebooku je napisala status koji je ostavio dojam na njezine prijatelje i članove motociklističkog kluba. Obratila se članovima motociklističkog kluba WAC s molbom da djevojku otprate na zabavu.

"Felicity se silno raduje svojoj maturalnoj zabavi, jer smatra kako će to biti događaj na kojem će im (svojim zlostavljačima) pokazati da joj više ne mogu nauditi", napisala je u svom statusu.

Naime, djevojka s dijagnosticiranim Aspergerovim sindromom i disleksijom od najranije je školske dobi žrtva vršnjačkog nasilja.

"Toliko su je terorizirali da je u prošloj godini čak razmišljala o tome da na sebe digne ruku, stoga želim da joj maturalna zabava bude sve što je zamišljala i htjela", napisala je Kathryn, prije neuobičajene zamolbe.

Nadala se kako će njezinoj molbi udovoljiti desetak bajkera, no kad je vidjela da ih se pojavilo tristotinjak, nije mogla doći sebi.

Isto je pomislio i očuh djevojke, 45-godišnji Rich Morris. "Nisam uopće mogao vidjeti Felicity u sredini među svima njima", kazao je i dodao da je "Felicity uživala u svakoj minuti i nevjerojatnoj potpori svih motociklista."

Bio je jako sretan što Felicity napokon istinski uživa. "Imala je svoje izazove, a nasilnici misle da je u redu okomiti se na nju. Zlostavljali su je svaki dan, ali nakon ovog dana mogli smo vidjeti nasmijanu, ushićenu Felicity koja uživa u svemu."

Očuh je dodao da je Felicity "zasjala poput božićnog drvca".

Roditelji su kazali da je škola poduzimala mjere da zaustavi nasilje, no bez većih uspjeha.

O svojoj ulozi u uljepšavanju posebnog trenutka za svakog školarca član motociklističkog kluba Dawn Thomas kratko je kazao da je "sretan što je Felicity uživala u vožnji svog života."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:20