NIJE ŠTEDIO

Dobio 182 milijuna eura na lutriji, u osam godina spiskao je 45 milijuna, sada je otkriveno na što

Colin i Christine Weir

 Wattie Cheung/Afp
Imao je čitavu flotu luksuznih automobila, a imanje vrijedno četiri milijuna eura kupio je nakon samo 10 minuta razgledavanja

Jedan od najvećih dobitnika na lutriji u Ujedinjenom Kraljevstvu trošio je osvojeni novac brzinom od 100.000 eura tjedno, pokazali su upravo otkriveni dokumenti, piše Independent.

Colin Weir koji je 2011. osvojio rekordna 182 milijuna eura, uspio je potrošiti oko 45 milijuna do 2019. kad je umro od sepse koju je dobio nakon što su mu otkazali bubrezi.

Weir i njegova supruga Christine iz Largsa u Sjevernom Ayrshireu, postali su najveći dobitnici u igri EuroMillions u Škotskoj.

Par se razveo 2018., a preostali novac naslijedilo je Weirovo dvoje djece nakon njegove smrti.

Prije nego ih je pomazila sreća, Weir je radio kao kamerman na televiziji, a njegova žena Christine bila je medicinska sestra u psihijatrijskoj bolnici.

Weir je osvojeni novac trošio na luksuzne kuće, automobile, a ulagao je i u sport te osnovao dobrotvornu zakladu.

No ta je zaklada, Weir Charitable Trust, 2015. postala žrtva prevaranata koji su slali lažne e-mailove i nudili novac. Policija je ušla u trag prevarantima i upozorila ljude da ne nasjedaju na sumnjive e-mailove.

To je, kako je otkriveno, bio već treći put da su Weirovi postali žrtve prevaranata otkako su 2011. osvojili novac.

image

Frognal House

-/Swns/Profimedia/-/swns/profimedia

S obzirom da je bio veliki simpatizer Škotske nacionalne stranke, Weir je i njima mnogo donirao tijekom trajanja kampanje za neovisnost Škotske 2014., a nastavio ih je financijski pomagati i kasnije. Kad je umro, čak je i škotska premijerka Nicola Sturgeon kazala kako je stranka izgubila ‘velikog prijatelja koji će im silno nedostajati‘.

U svojoj garaži Colin Weir imao je novi Jaguar F-Pace SUV (32.000 eura), vintage Bentley Arnage (oko 11.300 eura), 2019 Mercedes Benz V Class (oko 40.000 eura) i novi Mercedes Benz E Class Estate (27.000 eura).

image

Unutrašnjost Frognal Housea

-/Swns/Profimedia/-/swns/profimedia

Weir je ulagao i u konjske utrke te je posjedovao tri čistokrvna grla, uključujući konje Knighted i Felony te irsku kobilu imena If You Say Run.

U svojoj je kolekciji Weir imao mnoge umjetnine, nakit i skupocjeni namještaj sve skupa vrijedno oko 275.000 funti.

Dok su još bili u braku, Colin i Christine Weir su kupili imanje Frognal House vrijedno četiri milijuna eura te ga kompletno preuredili. Raskošna kuća je nakon razvoda pripala bivšoj gospođi Weir.

image

Unutrašnjost Frognal Housea

-/Swns/Profimedia/-/swns/profimedia

Zanimljivo, to su imanje kupili nakon razgledavanja koje je trajalo samo 10 minuta.

Weirova imovina uključivala je i peterosobni stan uz more u Ayru od 1,25 milijuna eura, koji je kupio nakon razvoda.

Nedugo prije smrti, Weir je kupio 55 posto udjela u svom omiljenom nogometnom klubu Partick Thistle Football Club, a navodno je planirao vlasništvo nad klubom vratiti zajednici.

I ranije, 2013. godine, su Weirovi financijski pomogli klubu da pokrene svoju akademiju za mlade koja je dobila ime Thistle Weir Akademija.

image

Colin Weir u svojem omiljenom nogometnom glubu

Mcgowan/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Mcgowan/backgrid/backgrid Uk/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:01