SLOŽNI I VESELI

DOBRI DOMAĆINI U SELU GRABARJE Svi zasukali rukave, obavljaju se zadnje pripreme za lokalnu folklornu manifestaciju

 pozega.eu
 

GRABARJE – Grabarje je sutra domaćin tradicionalne folklorne manifestacije “Poljadija u srcu”. U organizaciji KUD-a Poljadija iz Grabarja održava već 17. godinu, a očekuje se dolazak desetak kulturno-umjetničkih društava.

A da su mještani Grabarja itekako dobri domaćini, to je već poznato. I ovaj puta pokazat će svoje široko slavonsko srce i gostoprimstvo te dočekati sudionike manifestacije na koju su svi ponosni i za koju žive, piše pozega.eu.

pozega.eu

– Nadamo se dobrom vremenu jer čitav program se održava na otvorenom. Krećemo sa svečanom povorkom konjskih zaprega nakon čega je na stup folkloraša i pjevača koji će prikazati tradiciju i bogatstvo običaja kraja iz kojeg dolaze. Pozivamo sve mještane Grabarja, ali i sve žitelje Zlatne doline da dođu sutra u Grabarje. Bit ćemo im dobri domaćini, a zasigurno će moći uživati u bogatom programu – poručuje Ivica Ribičić, predsjednik KUD-a Poljadija.

pozega.eu

U Grabarju su danas svi zasukali rukave, pripreme teku punom parom. Sprema se mjesni dom, a u dvorištima mještana peku se pečenke kako gosti ne bi ostali gladni.

Kiša im nije uspjela pobrkati račune pa se i ovom prilikom uz posao zaorila i pjesma. Baš onako kako to Grabarčani najbolje znaju.

pozega.eu

Program počinje u 18,30 sati, a za cjelovečernju dobru feštu pobrinut će se tamburaši “Rubato”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:24