TATA VELIKOG SRCA

DOM ANĐELA: U svojoj kući pruža besplatan smještaj roditeljima i djeci koja se liječe u Zagrebu

 Facebook

Slaven Vujić, koji se na Facebooku predstavlja kao Tata Slaven, predsjednik je udruge 'Senzori' za djecu sa senzornim poremećajima. Slaven je nekad bio uspješan poslovni čovjek, menadžer i poduzetnik, no s vremenom se odlučio posvetiti samo sinu Viti koji pati od neurološkog poremećaja. Sada se odlučio na još jedan korak dalje o čemu je obavijestio sve koji ga prate na Facebooku.

'Ovo je moja kuća, Dom Anđela. Kako sam i najavio, ona odsad nadalje služi malim anđelima i njihovim obiteljima, za smještaj u potrebi. Dakle, sve obitelji koje nisu iz Zagreba, a čiji mali anđeli imaju u Zagrebu zakazane preglede, terapije i operacije, mogu odsjesti privremeno u Domu Anđela besplatno.

Kuća se nalazi 30-ak km od Zagreba, u selu Igrišće i posljednja je kuća u zagrebačkoj županiji. Dom Anđela raspolaže s dječjom sobom za igru, kuhinjom i dnevnom sobom u prizemlju, te s dvije spavaće sobe na katu.

Sve je potpuno uređeno i opremljeno. Istina skromno, no ima sve što je potrebno za boravak obitelji. Svi oni koji su u potrebi smještaja mogu se javiti direktno meni na broj mobitela 091 612 2013 ili na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Na raspolaganju radi dogovora je i volonterka Grada Anđela, teta Julija Pavačić, vlasnica zlatnih ruku našeg Grada Anđela. Dijelite jer tu smo poruku čuli u početku - DA VOLIMO JEDNI DRUGE' - (1. Ivanova 3,11).'

Status je naišao na oduševljenje svih koji su ga vidjeli, a čestitke za ovako velikodušan projekt ne prestaju pristizati otkako je Slaven u srijedu podijelio status. Slaven inače ima i svoj blog na kojem objavljuje priče iz svakodnevnog života. Inače, senzorni poremećaji predstavljaju neurološko stanje u kojem prijem i obrada informacija, koje inače dolaze putem osjetila, nemaju redovan tijek i ne rezultiraju odgovarajućim odgovorima u ponašanju.

Senzorni poremećaji prisutni su kod većine autistične djece, no sve su češći i kod djece normalnog razvoja, kaže znanost.

Slaven inače ima i svoj blog na kojem objavljuje priče iz svakodnevnog života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:37