ODSJELI SAMI U KAMPU

DOŠLI U HRVATSKU NA DVA DANA, A ONDA SU ZBOG KORONE TU ZAGLAVILI DVA MJESECA 'Odlučili smo ostati i čekati razvoj situacije. Nismo požalili'

 Facebook Victoria's Creative Kitchen
 

Britanska obitelj Holder koja je u Hrvatsku došla na samo nekoliko dana, zapela je u kampu Marina u Lozovcu. Zbog pandemije koronavirusa zatvorile su se granice i morali su tamo ostati još od 10. ožujka.

Obitelj je putovala kombijem prema Grčkoj. U Hrvatskoj su se namjeravali zadržati tek dva dana i vidjeti Nacionalni park Krka, no plan im se promijenio. Na put su krenuli početkom ožujka, no u Italiji su vidjeli da se situacija oko koronavirusa jako zakomplicirala.

- Dok smo se vozili kroz Italiju razmišljali smo o povratku doma, bili smo dosta zabrinuti sa svim tim lošim vijestima. No, ipak smo odlučili nastaviti prema Grčkoj, ispričao je Nick Holder za ŠibenikIn.

Kad su stigli u Hrvatsku, više nije imalo smisla ni nastaviti prema Grčkoj, niti vraćati se u London. Tu im se pokvario kombi, a i granice su bile zatvorene. Tako su Holderi ostali u Lozovcu u Šibeniku.

Nick i njegova supruga Victoria kažu da smatraju srećom to što ih je sve ovo dočekalo u Hrvatskoj, a s njima je i njihova desetomjesečna kćerkica Nelly.

- Odlučili smo ostati i čekati razvoj situacije. Hrvatska vlast se pokazala vrlo sposobnom u borbi s ovom krizom, shvatila je opasnost od virusa ozbiljno, za razliku od engleske vlade. Ipak, sad nam je malo laknulo kad su mjere zaštite počele popuštati, kaže Nick.

U Grčku i dalje ne planiraju, no sada nakon popuštanja mjera namjeravaju još obilaziti Hrvatsku, vjerojatno kroz idućih mjesec do dva, a nakon potpunog otvaranja granica namjeravaju se vratiti kući. Iako ovo nije bio njihov plan putovanja, jako su zadovoljni kako je sve ispalo. Kažu da su u Hrvatskoj svi bili susretljivi i jako prijateljski raspoloženi.

Inače, Nick i Victoria vode kulinarski brend 'Victoria's Creative Kitchen' pa im putovanje svijetom i izbivanje iz vlastite zemlje nije problem. I inače na putovanjima kupuju lokalne namirnice, kuhaju ih i objavljuju to na društvenim mrežama, pa su to radili i sada.

- Radila sam cijelo ovo vrijeme u kampu, zapravo bilo je puno više posla nego inače. Ljudi su se zaključali po kućama i promet na internetu je bio puno veći nego inače, ispričala je Victoria za ŠibenikIn.

Vrijeme su, osim za kuhanje, iskoristili i za učenje hrvatskog jezika. Nakon dva mjeseca kampa u Lozovcu, sada odlaze u Primošten.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:43