VELIKO SRCE

EDIN DŽEKO PLATIO LIJEČENJE BOLESNOM DJEČAKU Htio ostati anoniman, ali pročulo se da je baš on dobročinitelj mališana koji pati od rijetkog sindroma

 Getty Images
 

'Bosanski dijamant', kako tepaju Edinu Džeku, pokazao je da doista ima veliko srce.

Naime, bosanskohercegovački nogometni reprezentativac platio je kompletne troškove liječenja malenom Harunu Kapu koji pati od TAR sindroma, piše Klix.ba.

Riječ je o bolesti uslijed koje dolazi do deformacije ekstremiteta, a Harunu je za liječenje u Turskoj trebalo oko četiri tisuće eura.

Obitelj bolesnog dječaka objavila je da je prikupljen novac za liječenje a naknadno je izašlo na vidjelo da je dječakov dobročinitelj upravo slavni nogometaš, iako je u ovom slučaju želio ostati anoniman.

'Dragi naši, javljamo se uz veoma lijepe vijesti. Harunu je uplaćen novac za operaciju od anonimne osobe u iznosu od 4.000 eura. Novcem koji smo sakupili plaćamo put do Turske i hotel. Hvala anonimnom čovjeku koji je uplatio ovaj iznos. Hvala portalima koji su podijelili našu priču. Hvala svim prijateljima koji su učestvovali u šest akcija. Hvala svim ljudima koji su podijelili naš apel. Svi ste vi dio jedne velike i teške priče', poručila je Harunova obitelj.

Inače, mali Harun je i sam sportaš i član PK Spid iz Sarajeva, a na Otvorenom prvenstvu u Rijeci osvojio je srebro i bronzu.

Strastveni je navijač Sarajeva te, kad god je u mogućnosti, odlazi na utakmice na stadion na Koševu.

Svoju bolest hrabro podnosi, baš kao i njegova obitelj koja se trudi da dječaku ništa ne nedostaje unatoč vrlo skromnim uvjetima života. Iako žive u stanu od samo 13 kvadrata, puni su optimizma i nadaju se da će malenom Harunu nakon operacije biti bolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:54