NIJE MU LAKO

EKSKLUZIVNO: NAŠLI SMO JOVU S VIDINE SNIMKE! Dobrano 'nasekirani' vlasnik kijevskog restorana Beograd istresao dušu za Jutarnji: Sve se otelo kontroli

 

Tek što se nakratko smirila buka oko snimka na kojoj naš reprezentativac Domagoj Vida, u slavlju nakon utakmice s Rusijom govori: “Slava Ukrajini”, procurila je i nova na kojoj, veselo s pivom u ruci, istim pozdravom nazdravlja omiljenom restoranu u Kijevu.

S njim je na snimku i Ivica Olić koji se Vidi pridružio u pozdravu “kafani Beograd” i “bratu Jovanu”, inače voditelju srpskog restorana u Kijevu. Ni sam Vida, a najmanje Jovan iz čitave priče, nisu ni slutili kakvu će buru u medijima, što ruskim, što ukrajinskim izazvati ova prijateljska poruka.

Pritisak

“Ma nemojte ništa pisati. Vida je dao dva super gola, a sad je toliki pritisak na njega. Od prijateljskog pozdrava koji je uputio kao podršku svom fan klubu u Ukrajini, nastala je katastrofa. Ne mogu da živim od poziva čitave ruske i ukrajinske štampe. Veliki je to pritisak za sve. Pustite momke da dobiju još te dvije utakmice do kraja, pa kad sve bude gotovo, onda možemo pričati o svemu. Nadam se samo da hrvatska reprezentacija ne vidi ni ruske novine ni televiziju i da će moći igrati miru - vidno “nasekiran” ispričao je u dahu Vidin prijatelj Jovan, dodajući kako ne želi niti da se piše da poznaje Vidu kako bi maknuo pritisak s našeg nogometaša.

- Mi Vidu uvijek bodrimo, u svakoj vašoj utakmici, s kim god da se igra, a sad se na njega obrušila cijela Rusija. Nema to veze s ničim nacionalističkim, to je bio prijateljski pozdrav, a sad ga proglašavaju provokacijom. S druge strane, u Ukrajini mediji Vidu hoće i za predsjednika, ali ni to nema veze s ičim. Mreže su se užarile, a sve zato što je netko snimku izvadio iz konteksta - naglašava Jovan.

Prije no što završi Svjetsko prvenstvo ne želi, kaže, čak ni pričati o Vidinim danima, vjerojatnije noćima koje je provodio u omiljenoj mu “kafani” dok je igrao za kijevski Dinamo, a koju je u veselom, slavljeničkom tonu s Olićem i opjevao u snimci.

- Ajmo, kafano, plaćam kad dolazim. Slava Ukrajini, Beograd gori, ‘ajmo’… Kafana je moja sudbina, ona je mene sebi uzela… Brate maši, pozdravi kafanu Beograd u Kijevu, tamo smo palili. Jovane, brate, ljubi sve, ćao, pusa, bog - govori Vida Oliću na snimci.

Prošao s opomenom

Premda sve govori u prilog činjenici da ni Ognjen Vukojević, koji je dobar dio svoje karijere proveo u Kijevu, nije imao loše namjere izvikujući s Vidom: “Slava Ukrajini”, vjerojatno u dijelu iste snimke, HNS ga je u ponedjeljak razriješio dužnosti suradnika stručnog stožera hrvatske reprezentacije. Uz to, Vukojević mora platiti i kaznu od 15 tisuća franaka. Srećom, Vida je prošao samo s opomenom.

- Sve se to otelo kontroli. U Ukrajini čak govore da će platiti i Vukojevićevu kaznu. Nije trebalo tako biti. To je trebala biti snimka isključivo za Vidin fan klub, a ispalo je prava katastrofa, koja nikako ne ide u prilog hrvatskim nogometašima. Treba ih pustiti na miru da pobjede - siguran je Jovan, koji od brojnih poziva medija, posebno ruskih, ne može, tvrdi, normalno raditi i sve mu je to preveliki stres. Ne može od medija zaprimiti narudžbu.

Glazba Balkana

Inače, restoran “Beograd”, sudeći prema njihovoj stranici, nudi specijalitete srpske, ali i europske kuhinje, a najbolji srpski kuhari gostima spremaju pljeskavice, ćevape, mućkalicu, grah prebranac, gulaš, fiš-paprikaš, musaku... Mogu se pohvaliti i “zagarantiranom zabavom uz živu balkansku glazbu, uz srpsku rakiju”, ali i gledanjem utakmica na velikom ekranu, te pozivaju: “Dođite i navijajte s nama”.

Kako kažu, imaju i najbolju pizzu u Kijevu, te vrhunska srpska, gruzijska i čileanska vina a nisu zaboravili izostaviti šljivovoicu. A novitet restorana je - beogradski burger. Nema sumnje da je Vida tijekom svojih kijevskih dana uživao u ponudi, a njegov omiljeni restoran i dalje žučno navija za njega, ali i da se čitava strka oko snimka što prije smiri i da njihov miljenik, koji u Kijevu ima veliki fan klub, sa što manje stresa odigra posljednje dvije utakmice Svjetskog prvenstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 20:23