‘ČAROBNO!‘

Emu Emmanuel postao svjetska zvijezda, njegove snimke oduševile sve: ‘On vam je tip koji stoji s obje noge na zemlji‘

Emu Emmanuel

 TikTok: Knuckle Bump Farms
Emu Emmanuel postao je viralna zvijezda nakon što je njegova vlasnica počela objavljivati snimke na kojima je ometa i napada kameru

Emmanuel, vjerojatno najpoznatiji emu na svijetu, netremice je zurio u kameru mobilnog telefona svojim crvenkasto-smeđim očima. Izgledao je, u najboljem slučaju, blago znatiželjno. "Hej, The Washington Post je na telefonu", rekla je Taylor Blake, čija obitelj posjeduje otprilike 175 centimetara visokog i 55 kilograma tešku pticu, dok je dozivala svog pernatog prijatelja. "Htjeli bi da daš komentar", poručila mu je.

Novinarka Washington Posta željela je doznati kako se Emmanuel osjeća kao viralna senzacija. Milijuni ljudi gledaju videozapise ove goleme ptice kako se šepuri u kadru TikTok video snimki Taylor Blake, te nepozvan prekida snimanje video snimki, nesvjestan svega što se oko njega događa. U nekim slučajevima, Emmanuel nasrće na telefon i kljuca po njemu te tako neprestano prekida snimanje edukativnih videozapisa ove kreatorice sadržaja na društvenim mrežama o životinjama i životu na farmi.

U videozapisima se može čuti kako 19-godišnja Blake grdi 7-godišnjeg emua. "Emmanuel, nemoj to raditi!". Stižu namirnice, kaže mu Blake. U njihovom prvom zajedničkom intervjuu, Emmanuel je zurio u Zoom poziv, zatim u Blakea, a zatim se udaljio od ekrana. Odbio je komentirati. "Emmanuel je tip s obje noge na zemlji", rekla je Blake za Washington Post. "Ne mislim da mu je stalo (do toga što je slavan)", dodaje.

Video pregledan više od dva milijuna puta

Kaže da slava Emmanuela neće promijeniti. "Razgovarala sam s njim o tome nekoliko puta, ali nije pružio baš nikakvu reakciju. Mislim da se on samo... prilagođava ovom novom životu slavne ptice".

Emmanuelu možda nije stalo do njegovog novostečenog statusa slavne ‘osobe‘, ali ljudima na internetu jest. Videozapisi na TikToku objavljeni na profilu Knuckle Bump Farms - Taylorine obiteljske farme u južnoj Floridi, gdje ona i Emmanuel žive - prikupili su desetke tisuća ‘lajkova‘. "Gledala bih ovo 24 sata dnevno", napisala je škotska komičarka Janey Godley kad je u subotu podijelila video na Twitteru. Jedan video, u kojem Blake zove Emmanuela punim imenom - Emmanuel Todd Lopez - pregledan je više od 2 milijuna puta.

Emmanuel je postao simbol prkosa i drskosti. "Postanite takvi da se vama ne može upravljati. Budi Emmanuel kakvog želiš vidjeti na svijetu”, poručio je jedan autor knjiga na Twitteru.

I sama Blake je povezana s mnogima na društvenim mrežama - predstavlja one koji samo pokušavaju obaviti stvari usred kaosa života. Neki roditelji usporedili su njezine uzaludne pokušaje da uvjeri divovsku pticu da nešto ne učini - i bespomoćno promatra dok Emmanuel, kako kaže Blake, ipak bira "nasilje" - s pokušajem odgoja malog djeteta. Neki su učitelji rekli da ih to podsjeća na divlje učionice. "Ovo je nešto s drugog svijeta. Čarobno je", napisao je jedan korisnik Twittera. "Sviđa mi se kako pokušava urazumiti životinje, a one se jednostavno ne daju urazumiti", napisao je drugi.

Blake, koja brine za Emmanuela na farmi od 2015. godine, bila je šokirana i donekle preplavljena osjećajima zbog uspjeha svojih video snimki Emmanuela. Ona to pripisuje činjenici da ljudima treba distrakcija i razlog za osmijeh jer ciklusom vijesti dominiraju rat u Ukrajini, smrtonosni toplinski valovi i druge sumorne priče.

Nema namještanja

Blake opisuje svoje videozapise kao "zabavne, bezbrižne sadržaje, u kojima ne morate brinuti o politici, o svim užasnim stvarima koje se trenutačno događaju u svijetu".

Blake je odrasla blizu farme svojih bake i djeda te je razvila duboku ljubav prema životinjama još kao dijete. Profesionalno kreira sadržaj na društvenim mrežama od 2013. godine. Nakon kratkog boravka u Los Angelesu, preselila se na farme Knuckle Bump sa svojom djevojkom, kako bi pomogla ostarjelim baki i djedu u brizi za životinje.

Počela je objavljivati ​​videozapise sa životinjama - kravama, magarcima, patkama i - emuima, u množini. "Svijet je mračan, a životinje svima donose radost. Smiješne su, zabavne", glasni njezino obrazloženje. Prvi put kad ju je Emmanuel ometao dok je snimala videozapis na farmi, Blake je bila iznervirana i nije ga objavila. Otprilike mjesec dana kasnije, ponovno je pogledala snimku na svom telefonu i pomislila da je njegov upad i ometanje smiješno. "Samo sam to objavila, ne misleći ništa posebno s time", rekla je. I tako je krenulo.

Blake kaže da Emmanuelovi prekidi snimanja i ometanja nisu namješteni. On je istinski "opsjednut kamerom" - i "opsjednut mnome. Bez obzira gdje sam... on uvijek mora biti uz mene".

Čini se da Emmanuel ne osjeća isto prema drugom emuu na farmi, Ellen. Ona mu je najmanje omiljeno biće na imanju, kaže Blake. Umjesto toga, Emmanuel više voli društvo male magarčice Rose. Ellen je također jednom upala u Taylorinu video snimku na TikToku kako bi znatiželjno zurila u telefon - kao i Princess, nježni jelen, i Regina, znatiželjni nandu. No, nitko nije tako uzletio online kao Emmanuel.

Slijedi televizijska karijera?

Farme Knuckle Bump uglavnom su specijalizirane za mala goveda. Emmanuela i Ellen donijela je Taylorina baka s druge farme 2015. godine i od tada ih drže kao kućne ljubimce. "Bile su visoke oko metar i pol kad su došle", kaže.

I dok dijeli najzanimljivije trenutke na TikTok profilu svoje obiteljske farme, kaže da je "ono što vidite na internetu doslovno možda 2 posto kaosa koji tamo nastaje". Sada se Blake nada iskoristiti Emmanuelovu slavu na društvenim mrežama za prodaju robe s njegovim likom u korist farme. Također ima i dugoročne ambicije - možda čak i televizijsku seriju s divovskom pticom, kaže.

Dok divlji emui žive pet do deset godina, kaže Blake, u zatočeništvu mogu živjeti i do 20 godina. Neki emui čak znaju doživjeti i 60. Emmanuel je "odličnog zdravlja", kaže Blake. "Predstoji svijetla budućnost i za farme Knuckle Bump i za Emmanuela i za sve ostale životinje, a vidim da ovo ide jako, jako daleko", dodaje Blake. "Oduševljena sam što sudjelujem u ovoj igri", zaključila je Taylor Blake.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:41