KAKO DO VEĆIH MIŠIĆA

Fitness treneri imaju savjet za Jandrokovića: ‘Nema trbušinu, nije baš zapušten, ali...‘

Gordan Jandroković
 Tom Dubravec/Cropix, Facebook
Treneri otkrivaju kako Jandroković može ojačati mišiće u stilu onih kakve ima Darko Milinović, koliko često treba vježbati i što jesti

Gordana Jandrokovića u kupaćim gaćama danas je bilo ne moguće izbjeći. Pozira na svakom portalu, ljudi ga objavljuju po svim društvenim mrežama i dijele po svim grupama. Žustro se uspoređuju Jandrokovićevi mišići i oni saborskog zastupnika i bivšeg HDZ-ovca Darka Milinovića (58) za kojeg mnogi zaključuju da bi mogao predsjedniku Sabora dati koji fitness savjet i uputiti ga koje je utege i gdje najbolje kupiti.

Da Hrvati vole vidjeti razgolićene političare mogli smo zaključiti još na javnom cijepljenju protiv koronavirusa u siječnju. Javnost se danima naslađivala ružnim potkošuljama i zapuštenim ministrima te slinila nad isklesanim ministrom Marićem.

Sad pak svi zure u predsjednika Hrvatskog sabora. A za to si je kriv sam Jandroković.

image
Damjan Tadic/Cropix

Nakon što je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović komentirao njegovu najavu "kako će sigurno biti i treći javni poziv za predsjednika Vrhovnog suda" nazvavši ga "jednim običnim nasilnikom bez mišića".

- Budući da me klaun Milanović optužio da sam nasilnik bez mišića, a kako se zalažem za argumentiranu raspravu, prilažem dokazni materijal. Nasilnik nisam, a o mišićima prosudite sami - napisao je 53-godišnji Jandroković uz fotografiju koja je očito snimljenu negdje na moru tijekom godišnjeg odmora. Vjerojatno u Malinskoj na otoku Krku gdje redovno ljetuje.

image
Gordan Jandroković
Facebook

Kao što je i predložio – odlučili smo prosuditi o njegovim mišićima. Ali ne sami, naravno. Odlučili smo pitati za mišljenje one kojima su mišići na neki način posao. Koji su stručni.

- Pa čini se mnogo mlađi na fotografiji – prvo je što je zaključio Mario Valentić, 40-godišnji glumac, voditelj, profesor kineziologije i promotor zdravog života. Kada smo malo bolje pogledali, doista – Jandroković je posegnuo u arhivu kako bi pronašao mišiće.

image
Mario Valentić
Zeljko Puhovski/Cropix

- Ha, gledajte, nema trbušinu što je dobro i nije zapušten, ali nije mu to baš neka atletska građa – komentira Valentić ističući kako Jandroković, čini se, ima zahvalnu građu pa vjerojatno nikada ni neće nagomilati prekomjerne kilograme koji se lako nakupe sjedeći u fotelji i hodajući sa sastanka na ručak pod stresom.

No, kada bi tretirao Jandrokovića kao svog klijenta koji bi kod njega potražio pomoć u jačanju mišića, evo što bi mu savjetovao.

image
Damjan Tadic/Cropix

- Prvo, ako želi veću mišićnu masu, mora pojačati treninge maksimalne snage s većim vanjskim opterećenjem (težim utezima, op. a.) i manjim brojem ponavljanja te raditi one osnovne vježbe kao što su bench press, deadlift, čučnjevi, zgibovi... - nabraja Valentić.

Druga važna stavka je prehrana.

- Naravno, podrazumijeva se zdrava prehrana s pojačanim unosom bjelančevina, kompleksnih ugljikohidrata te BCAA aminokiselina, onih razgranatog lanca u koje spadaju leucin, izoleucin i valin, a treba piti i dovoljno vode – objašnjava ovaj poznati fitness trener.

Jedna stavka je ključna.

- Kvalitetan san! Odmor je jednako važan u ovom procesu kao vježbanje i prehrana – ističe.

image
Damjan Tadic/Cropix

U rekreativne svrhe idealno bi mu bilo da ide u teretanu četiri puta tjedno, kaže.

- A sad, ako želi u bodybuilder sferu, onda se trenira i do šest puta tjedno, sve ovisi o tome što je cilj – dodaje.

Ovaj HDZ-ovac rodom iz Bjelovara bi, ne sumnjamo, htio što veće mišiće.

image
Gordan Jandroković i supruga na premijeri mjezikla "Mamma Mia"
Livio Andrijic/Cropix

No, umjesto teretane, Jandroković je, kao i njegova supruga Sonja, poznati ljubitelj kazališta koji rijetko propusti neku premijeru. Pa umjesto preznojavanja na benchu večeri radije provodi kulturno se uzdižući.

Gordan i Sonja u braku su već dugih 27 godina u kojem su dobili troje djece - kćer Klaru te sinove Mihaela i Juricu.

Da se Jandroković izgleda bolje od mnogih drugih ministara kod kojih je stresan posao uzeo svoj danak smatra kineziologinja Lukrecija Dragić.

image
Lukrecija Dragić
Aktivna Hrvatska

- Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, sudeći prema objavljenoj fotografiji, u dobroj je tjelesnoj formi. Vidi se da brine o vlastitom tijelu i zdravlju. Za bolji tonus mišića potrebno je pojačati vježbe s vanjskim opterećenjem. Vrlo bitno je i prilagoditi prehranu sukladno naporima i metodama treninga – rekla nam je Dragić, dubrovačka trenerica koja je poznata kao članica tima Aktivne Hrvatske te kao nekadašnja Kraljica Jadrana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:04