SHOPPING PATROLA

Fotelja koja je ujedno i skulptura, a još će i zadržati osjećaj toplog ljeta u domu, zašto ne?

Fotelja Egg Black, Gnijezdo
 Gnijezdo.hr
Naša Korana Sutlić skenirala je domaće tržište i probrala idealne fotelje od prirodnog ratana koje su sada u trendu

Osjećaju dugog, toplog ljeta u domu i tijekom hladnijeg dijela godine pridonijet će i komad namještaja od prirodnog ratana. Posebno će biti atraktivno ako je riječ o lijepoj ručno rađenoj fotelji za koju bi Saša Šekoranja, čarobnjak uređenja interijera, rekao da je istodobno skulptura i fotelja.

U aktualnim kolekcijama namještaja ima ih dosta u ponudi jer su u trendu. Najviše mi se sviđaju one od svjetlijeg ratana, pa čak i bojanog u žarke boje, a takve se mogu naći preko weba u ponudama stranih dizajnera kao što je kolekcija brenda Ames. Posebni je gušt pronaći staru fotelju od ratana na nekom od sajmova pa je očistiti, popraviti i vratiti joj glamur.

I dok neki smatraju da fotelje od ratana pripadaju samo ljetu i terasama, moramo ih demantirati jer su apsolutno neizostavni detalj mnogih novih interijera, i to u gradskim sredinama. Pletene predmete za dom volimo upravo zato što asociraju na more i toplije krajeve, no bilo kako bilo, postaju sve više dio urbanih kontinentalnih kuća i stanova, a poželjni su i u onima na obali. U trend su se vratili na valu potrebe da se opet radi ljudskom rukom, ali i izradi nešto suvremeno starim tehnikama.

Nedavno sam gledala prošlogodišnju seriju "Baptiste" u kojoj se kao dio scenografije pojavljuje divni etažni stan s restoranom u Amsterdamu, ispunjen namještajem od ratana i pletenih materijala, zidovima u boji te biljem. Božanstven je!

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Ratan je prirodni materijal. To je naziv za oko 600 vrsta palmi porodice (trska) porijeklom iz tropskih krajeva Afrike, Azije i Oceanije. Biljka je slična vinovoj lozi i nalik bambusu. Ratan je prilično komercijaliziran i treba paziti na porijeklo te pogledati certifikate, a najbolje je da je bez pesticida.

IKEA

Fotelja BUSKBO
Cijena: 899 kn
Izrađeno je od ručno pletenog ratana, prirodnog materijala

Dimenzije: 75x72x63 cm
Visina sjedišta: 32 cm
www.ikea.hr

image
BUSKBO fotelja, Ikea
Ikea.hr
GNIJEZDO

Fotelja Egg Black
Cijena: 4570 kn
raskošna fotelja od ručno pletenog ratana u boho stilu

Dimenzije: 83x70x110 cm
Visina sjedišta: 38 cm
gnijezdo.hr

image
Fotelja Egg Black, Gnijezdo
Gnijezdo.hr
MEBLO TRADE

Fotelja Akit Rattan
Cijena: 2460 kn
Fotelja od prirodnog materijala, s nogama od mahagonija

Dimenzije: 94x74x78h cm
Visina sjedišta: 39 cm
www.meblo.hr

image
Fotelja Akit Rattan, Meblo Trade
Meblo.hr
EMMEZETA

Maikoor II "lounge" fotelja

Cijena: 999,99 kn

Dimenzije: 67x76x101 cm

image
Emmezetta fotelja
Emmezetta
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 15:53