TEŠKI DANI

FOTO: 'BIO SAM TAKO BLIZU, A NISAM MOGAO DOĆI KUĆI' Tata je zamaskiran gledao svoju djecu kako se igraju u parku dok je on u samoizolaciji

 Facebook
 

Jedan naftni radnik iz Velike Britanije maskirao se kako bi, barem iz udaljenosti, mogao gledati svoju djecu kako se igraju u parku dok je on u karanteni, piše BBC.

Eddie Flett iz Edinburgha, proveo je 14 dana u karanteni u stanu nedaleko svojeg obiteljsklog doma, nakon što se vratio u Škotsku iz Kazahstana gdje je zbog koronavirusa 'zapeo' na čak 10 tjedana.

S obzirom da su mu njegovi dvogodišnji blizanci silno nedostajali, krišom ih je gledao sakriven iza maske i kapuljače kako ga ne bi prepoznali i prišli mu preblizo u vrijeme dok je bio u samoizolaciji.

Njegova supruga Erica Clinefelter kazala je da je ta prisilna odvojenost bila prava noćna mora.

'Mjesecima smo nekako izdržavali, no posljednjih dana bilo je nepodnošljivo. Bio je tako blizu, a nije mogao doći kući. To je bilo jako teško.'

Eddie (51) je rekao kako mu je bilo najteže biti u neposrednoj blizini obitelji, a nije im se mogao javiti i zagrliti ih.

'Ta blizina je bila jako bolna. Stajao bih uz ogradu i gledao ih kako se igraju.'

Tada je počeo odlaziti u park kako bi barem iz daljine vidio svoje blizance, Isobelu i Cambella.

Erica i on dogovarali su se u koje točno vrijeme će doći u park i barem tako malo ublažiti razdvojenost.

'Stavio bih masku i kapuljaču i sjeo na klupu', kazala je Erica, a Eddie je dodao kako se osjećao fantastično kad je samoizolacija napokon prošla pa je mogao ponovno biti sa svojom obitelji.

Eddie radi kao logistički konzultant u velikoj naftnoj kompaniji Chevron te je u vrijeme izbijanja epidemije bio u Kazahstanu. Na smjenu koja je trebala trajati četiri mjeseca, otišao je 4. ožujka.

No kad je buknula pandemija, nije se mogao vratiti kući svojoj supruzi, blizancima i starijem, 20-godišnjem sinu Alexu.

'Ova razdvojenost bila je vrlo bolna. Nismo to mogli kontrolirati, brinuli smo i bili tjeskobni. Ljutilo nas je što smo tako ranjivi', rekla je Erica.

Dodaje i kako ju je ta mogućnost da ipak izađe u šetnju s djecom, nekako održala jer je boravak u zatvorenom s dvoje male djece bio doista naporan.

Obitelj se družila i putem video poziva dok je Eddie bio još u Kazahstanu, gdje je zapeo s još nekolicinom radnika iz čitavog svijeta.

'U kampu u kojem smo biti, potvrđeno je 300 slučajeva zaraze, no nitko nije umro. Mi smo čitavo vrijeme bili jako zaposleni i nismo prestajali raditi', rekao je Eddie.

'Kompanija je bila zabrinuta zbog virusa, a mi smo brinuli o cijeni nafte.'

Naposljetku je donesena odluka da se bušotine zatvore, pa se Eddie zaputio kući 13. svibnja.

Bio je jedan od 20 ljudi koji su se vraćali u Škotsku, a na putovanju su prošli prašnjave ceste, sigurnosne kontrole, minibuseve i avione - kao i pravu invaziju komaraca na aerodromu Atyrau.

No kad se napokon vratio u Edinburgh, morao je u dvotjednu samoizolaciju. Njegovi susjedi ustupili su mu svoj stan kojeg inače iznajmljuju preko Airbnb-a.

Ne zna kada će se - i hoće li se uopće - moći vratiti na svoje staro radno mjesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:48