SKINUO NAOČALE, PUSTIO BRADU...

FOTO: KAKO JE DEBELJUŠKASTI PRODAVATELJ OSIGURANJA POSTAO JEDAN OD NAJTRAŽENIJIH MODELA NA SVIJETU 'Htio sam samo smršaviti, još ne vjerujem u ovo...'

 Instagram
 

Prije samo nekoliko godina bio je obični debeljuškasti prodavatelj osiguranj, koji je posao radio iz svoje spavaće sobe - a sada je jedan od najzgodnijih modela na svijetu.

Velšanin Gwilym Pugh (33), koji je 2006. težio 127 kilograma, odlučio je ispričati kako je iz temelja promijenio svoju karijeru, ali i cijeli život.

Skinuo je, kaže, 45 kilograma i pustio bradu koja je, pošto je riđa, dala posebni šarm njegovom licu te sada ima odane obožavatelje diljem svijeta.

Ovaj 33-godišnja pojavio se u međuvremenu i na naslovnici GQ magazina, a David Beckham zaposlio ga je da radi u njegovoj kampanji.

- Morao sam nešto napraviti po pitanju kilograma ili ostati nesretan zauvijek - kazao je za Sun.

No bradu nije pustio kako bi bolje izgledao već zato jer je počeo svirati u jednom folk bendu, a njegov brijač mu je savjetovao da njegov uštogljeni izgled neće tamo 'proći'.

- Rekao mi je da ako mislim svirati gitaru u bendu moram pustiti bradu. Bilo je to i prije nego što su velike brade postale popularne. Meni je njegov prijedlog bio smiješan.

Također, kad je krenuo gubiti kilograme, nije mu bio cilj da postane zgodan.

- Vodio sam se time da poboljšam svoje zdravlje. Htio sam biti sretan i zdrav- kazao je Pugh koji je kao tinejdžer igrao košarku, no nakon ozljeda koljena kile su se počele gomilati.

- Sjedio bih po 12 sati dnevno i posao je išao dobro, no odlučio sam dovesti u red svoj život i vratiti zdravlje.

Izbacio je brzu hranu i prestao raditi za stolom u svojoj spavaćoj sobi, odnosno sjediti toliko dugo. Počeo je hodati puno i kaže kako je ključ preobrazbe bila svakodnevna aktivnost.

Nakon što je izgubio par kilograma postao je samopouzdaniji i tada je odlučio osnovati svoj bend 'The Magic Rooster Brothers' i pustio bradu.

Dvije godine kasnije bio je dovoljno samopouzdan da objavi svoje fotografije na Instagramu gdje ga je velški dizajner Nathan Palmer i zamolio ga da bude zaštitno lice njegove nove kolekcije.

Sam sebe iznenadio je kad je pristao.

- BIo sam prestravljen. Izašao sam iz svoje komfort-zone no fotografije su izgledale sjajno.

Kaže kako mu je to još više podiglo samopouzdanje i kako je prije bio prilično sramežljiv.

Nakon toga prišlo mu je još nekoliko fotografa, a onda ga je modni fotograf Jonathan Daniel Pryce odlučio uslikati za svoj book pod nazivom '100 brada'.

Prije pet godina njegove fotografije pojavile su se na izložbi o riđim muškarcima, a on se preselio u London gdje je potpisao ugovor s vrhunskom modnom agencijom AMCK Models.

Otada nosi svjetske brendove poput 'Vans and Diesel', a David Beckham ga je angažirao na svom Haig Club whisky projektu i izabrao ga za zaštitno lice svog brenda 'House 99'.

Pugh se otada okušao i u glumi - 2013. imao je ulogu u akcijskom filmu 'Hammer Of The Gods'. Piše i svoj blog i ima 185.000 pratitelja na Instagramu koji su zadivljeni kako izgleda u donjem rublju.

- Nisam nikad mislio da ću ovo doživjeti - priznaje sramežljivo.

- Doslovno sve je moguće, makar toga još ni sami niste svjesni - poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 22:19