U POTRAZI ZA IZAZOVIMA

FOTO: MLADI KRIŽEVČANIN KUHA MEDITERANSKE DELICIJE ZA BOGATE KATARCE Kuhar u hrvatskom restoranu u Dohi: 'Život u pustinji je nepredvidljiv'

 Instagram
 
 

Nakon što je u Hrvatskoj izgradio imidž jednog od najuspješnijih kuhara, vrhunski chef Andrej Barbieri polovicom prošle godine otputovao je u Katar. Naime, u Dohi je otvoren prvi hrvatski restoran, Quavanna, nalazi se u jednom od najluksuznijih shopping centara i prezentira mediteransku kuhinju. Ondje je nekoliko mjeseci kasnije otputovao i Slavko Švagelj, kuhar i fotograf, koji je talent istesao u dubrovačkim restoranima, a sad ga je Barbieri pozvao da stekne novo iskustvo.

Što je potaknulo mladog Križevčanina da profesionalni izazov potraži na drugom kraju svijeta, kako izgleda kulinarstvo u Dohi i koliko se razlikuje život od onoga u Hrvatskoj, Švagelj nam je opisao u mailu.

Porij...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 10:55