KAKVA GESTA

FOTO: 'NATJERALI SU ME DA HODAM ZATVORENIH OČIJU, KAD SAM IH OTVORIO, IMAO SAM ŠTO VIDJETI' Radnici iz Bihaća svom kolegi za Novu godinu kupili auto

 Facebook SMM Bihać-Turija
 

Zaposlenici poduzeća 'SMM-Turija' iz Bihaća uljepšali su praznike svom kolegi s posla Seadu Hodžiću kupivši mu - automobil Fiat Punto. Zaposlenici su na tu ideju došli spontano i svi su izdvojili dio novca kako bi pomogli kolegi, rekao je vlasnik tvrtke Muhamed Selimović.

- Sead se zaposlio prije godinu dana kod nas i to je jedan vrijedan i zlatan dečko. Prije mjesec dana položio je vozački ispit, ali problem je što nema automobil i uvijek se muči kako da se doveze do posla, s obzirom na to da ne živi tako blizu, rekao je Selimović za Nezavisne novine.

Ono što Hodžić zaradi na poslu jedini je izvor prihoda za njega i njegovu višečlanu obitelj, inače slabijeg imovinskog stanja.

- Istina, automobil je polovan, ali je u vrlo dobrom stanju i nadam se da će ga služiti dugo, dodao je Selimović.

Hodžić je za Nezavisne novine rekao da nije očekivao ovakvo iznenađenje.

- Kad sam došao na posao, dočekao me je cijeli kolektiv i ispočetka nisam znao o čemu se radi. Morao sam hodati zatvorenih očiju, a kada sam ih otvorio, imao sam što vidjeti. Ovo je najljepši novogodišnji poklon koji sam mogao dobiti, čak je bio uvezan crvenom vrpcom, rekao je presretni Hodžić i dodao da je ovo veliki dokaz prijateljstva i kolegijalnosti.

Inače, tvrtku SMM-Turija osnovali su braća Muhamed i Mirzet Selimović prije 18 godina, a u početku su imali samo jednog zaposlenika i prostor od dvadesetak kvadrata. U međuvremenu, postali su jedni od lidera u svojoj branši i bave se proizvodnjom, ugradnjom i servisom roleta, žaluzina, trakastih zavjesa, tendi i garažnih rolo vrata, a jedini su proizvođači kamionskih cerada na području Unsko-sanskog kantona u BiH.

Trenutno zapošljavaju 30 radnika, a vlasnik kaže kako su za tamošnje uvjete jako dobro plaćeni i imaju dobre uvjete na svom radnom mjestu.

- Moj glavni moto je da je dobar radnik jedino zadovoljan radnik i trudim se stvarati takav ambijent. Radnici to znaju prepoznati i vratiti trudom i kvalitetom i zato smo sada tu gdje jesmo, kaže Selimović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:52