PRINCEZA EUGENIE

FOTO: UDAJE SE OMILJENA KRALJIČINA UNUKA Proživjela je niz skandala, a danas će je pratiti milijuni: 'Gola je orgijala s 20 prijateljica'

 Peter Nicholls / Reuters
 

Princeza Eugenie, omiljena unuka kraljice Elizabete koja se u subotu udaje za ‘ljubav svog života’ Jacka Brooksbanka, nije imala život iz bajke. Kći princa Andrewa i njegove bivše supruge Sarah Ferguson, vojvotkinje od Yorka, proživjela je više roditeljskih skandala koji su se razvlačili po medijima, njihov razvod, operaciju kralježnice kad joj je sa 12 godina dijagnosticirana skolioza, ali i niz svojih modnih gafova od kojih je posebno pamtljiv onaj na vjenčanju bratića, princa Williama.

28-godišnjakinja će sudbonosno ‘da’ menadžeru s kojim je u vezi već sedam godina, reći danas u kapelici St. George u Windsoru. Ona je deveta po redu nasljednica krune, no imala je neusporedivo više slobode u privatnom životu i otvorenije ruke za izgradnju karijere od primjerice popularnijih bratića, prinčeva Williama i Harryja. Osim toga, ima i svoj vlastiti profil na Instagramu.

Bakina miljenica

Najmlađa kći princa Andrewa i Sarah prvi je skandal doživjela sa samo dvije godine kad su joj majku, dok je još bila u braku s princom, paparazzi uhvatili kako se sunča u toplesu u St. Tropezu i ljubuje s američkim biznismenom. Eugeniein djed, princ Filip, nikad nije oprostio Sarahi ovaj skandal, navodno je ne podnosi do te mjere da ne može s njom biti u istoj prostoriji. Za vjenčanje unuke napravit će iznimku.

Britain's Queen Elizabeth (L) and her granddaughter Princess Eugenie attend the Epsom Derby horse race at Epsom Racecourse in southern England June 4, 2011. REUTERS/Paul Hackett (BRITAIN - Tags: SPORT HORSE RACING ROYALS PROFILE) - GM1E765052B01
Reuters
Kraljica Elizabeta i princeza Eugenie 2011.

Unatoč aferi, Andrew i Sarah ostali su još nekoliko godina zajedno, a razveli su se 1996., kad je Eugenie imala šest godina. Roditelji su joj ostali u iznenađujuće prijateljskim odnosima pa su još godinama nastavili živjeti i ljetovati zajedno.

Andrew je navodno najdraži sin kraljice Elizabete zbog čega su mu oprostili niz skandala i neukusnih prijateljstava. Jednako se kraljica počela ponašati prema njegovim kćerima, Beatrice i Eugenie. Eugenie je u više navrata s ljubavlju pričala o baki, a u intervjuu za Telegraph prije osam godina rekla je da je kraljica ‘jedna od najnevjerojatnijih žena koje je upoznala. Jako je duhovita. Na njoj se jasno vidi kad je sretna, posebno kad se okupi obitelj za Božić’.

File photo dated 23/07/1986 of Prince Andrew and his bride Sarah Ferguson waving to crowds as they leave Westminster Abbey, London after their wedding ceremony. When Princess Eugenie's parents married, Britain was in the grip of "Fergie Fever"., Image: 390117510, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association
Vjenčanje Sarah Ferguson i princa Andrewa 1986.

Naklonost javnosti i medija princeza Eugenie može zahvaliti i svojoj skromnosti i nepretencioznosti koju može zahvaliti majci. Ferguson je oduvijek bila prizemljena i prije bi je mogli usporediti s Bridget Jones nego s članom neke kraljevske obitelji. Obje su kćeri izrazito bliske s majkom i nazivaju se od milja ‘tronošcem’.

Partijanerica

Nije Eugenie u svakom trenutku svog života bila nevinašce. Kao tinejdžerka je i ona proživjela brojne ludosti koje su, naravno, mediji jedva dočekali. Pratio ju je glas partijanerice, a sa 18 godina je čak skoro izbačena iz škole. S dvadesteak je prijatelja na školskom igralištu slavila rođendan, no pijana ekipa se razularila pa su se na koncu svi skinuli i priredili orgije. U partijanju bi ih uhvatio ravnatelj škole da se nisu svi razbježali kad se pojavio.

Aged 12, Princess Eugenie at St George’s School Windsor Castle in 2002

FULL TEXT OF THIS FEATURE IS SEND TO YOU VIA E-MAIL., Image: 390517187, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, IMP Features
Profimedia, IMP Features
Princeza Eugenie u školi 2002.

Tijekom godina paparazzi su je znali uloviti u izlascima, s alkoholom u ruci, neprimjereno odjevenu, no zanimanje za takve ekscese nije dugo trajalo. Jedan joj je priuštio i budući muž kad je procurila vijest da je bio previše blizak sa striptizetom u jednom noćnom klubu. Navodno su postojale i fotografije i video, no Kensingtonska je palača uspješno sakrila pod tepih cijeli slučaj. U službenoj su objavi napisali da je scena lažna i da su je Jackovi prijatelji inscenirali za njegov rođendan.

'Iznenađujuće jednostavna'

Prije dvije godine je princeza u intervjuu za Harper’s Bazaar otkrila da sama kupuje namirnice, voli američke serije ‘Kako se izvući s ubojstvom’ i ‘Tuđinka’ (‘Outlander’) i skuplja avionske karte. Ove je godine britanskom izdanju Voguea otkrila da je najveća svađa između nje i sestre Beatrice izbila oko para Converse tenisica.

Toby Melville / Reuters
Sestre Eugenie i Beatrice

Čak je i baka njezinog budućeg muža komentirala da je princeza iznenađujuće jednostavna osoba, te da je ‘jako draga, obična djevojka u kojoj nema ništa pompozno ili kraljevsko’.

Eugenie je završila studij engleske književnosti i povijesti umjetnosti, a od prošle godine radi kao umjetnička ravnateljica galerije suvremene umjetnosti Hauser & Wirth u Londonu.

Novo poglavlje

Ima niz slavnih prijatelja i prijateljica koji uključuju Kate Moss, Naomi Campbell, Davida i Victoriju Beckham, Eda Sheerana i Ellie Goulding, i svi su pozvani na vjenčanje. Na vjenčanju će se navodno pojaviti i njezina draga prijateljica Cressida Bonas, koja je dvije godine bila u vezi s princom Harryjem.

Britain's Princess Eugenie and Jack Brooksbank pose in the Picture Gallery after they announced their engagement, at Buckingham Palace, London January 22, 2018. REUTERS/Jonathan Brady/Pool - RC1D9187F800
REUTERS
Princeza Eugenie i Jack Brooksbank na dan zaruka u siječnju 2018.

Eugenie i Jack su ove godine uselili u svoju kuću u sklopu Kensingtonske palače. Imaju psa Jacka i navodno vode prilično uobičajen život. ‘Kad sam doma, kuham i gledam televiziju, Uglavnom se opuštam. Ako je i Jack kod kuće, onda gledamo ‘The Walking Dead’ s kojim je opsjednut. A možda prijeđemo na ‘Igru prijestolja’’, rekla je.

Kumovi na vjenčanju bit će princeza Beatrice i mladoženjin brat Thomas Brooksbank. Upotreba mobitela i objavljivanje fotografija na društvenim mrežama bit će zabranjeno. Očekuje se da se gosti u kapelici okupe oko 11 sati, a obred vjenčanja službeno počinje u podne. Nakon toga gosti odlaze u dvorac Windsor u kojem kraljica organizira prijem, dok detalji za večernji tulum nisu procurili u javnost. Mladencima će svakako zapjevati slavni talijanski pjevač Andrea Bocelli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:55