JOŠ PRIKOVAN UZ KREVET

FOTO: VELIKO IZNENAĐENJE ZA MALOG HEROJA SA 70-POSTOTNIM OPEKLINAMA NA TIJELU U bolnici su ga posjetili nogometaši omiljenog kluba i obećali mu dres

 Screenshot / NovaTV
 

12-godišnji dječak koji je u vatrenoj eksploziji zaradio 70-postotne opekline tijela, proveo je dulje vrijeme u induciranoj komi, a njegove prve riječi nakon što se probudio, bile su: ‘Nema predaje!’ Taj vapaj dječaka nikoga nije ostavio ravnodušnim, pa tako ni nogometaše Dinama.

Emisija Provjereno bila je u društvu Dinamovih igrača koji su posjetili Mehmeda Šabića u bolnici. ‘Da damo veliku podršku i da poklonimo koliko možemo. Nadam se da će izdržati do kraja’, objasnio je nogometaš Armin Hodžić razlog posjeta.

Igrači su umjesto kopački i štucni morali staviti kape, maske i rukavice jer Meho je na odjelu izolacije i u pet mjeseci ovu sobu je napuštao jedino pod anestezijom. Infekcije su na odjelu opeklina najveći neprijatelji.

Ovakvom iznenađenju nije se nadao ni Meho kojem se odjednom ostvarila želja svakog dječaka iz njegove ulice – originalna lopta sa svim potpisima igrača. Zato nije čekao ni sekunde – uskočio je u tenisice i dečkima pokazao što zna. Najviše ga je oduševio poziv da na prvoj europskoj utakmici Lige prvaka bude poseban gost kluba i obećanje da će dobiti dres na kojem će pisati – Meho beton.

Screenshot / NovaTV

Podsjećamo, emisija Provjereno je prošli tjedan donijela priču o dječaku koji je nesreću doživio kada je rezbario ime djevojke na komadić daske i pogriješio jedno slovo. Htio je ispraviti grešku i zapaliti dasku kako bi je ponovno izrezbario. Polio je benzinom, a u alatnici se stvorila takva temperatura da mu je koža izgorjela, a on je udahnuo vreli zrak, pri čemu su nastala unutarnja oštećenja. Liječnici u Tuzli dali su mu šansu 1 posto, a kako mu tamo više nisu mogli pomoći, preostale su klinika u Turskoj, do koje ne bi preživio put, i Klaićeva bolnica u Zagrebu. Na odjelu intenzivne njege, zbog bolova je bio u induciranoj komi, a na svoj 12. rođendan - Mehmed je otvorio oči. Komunicirao je treptajima, pokušao micati prstima i nije odustajao, a prve riječi koje je izgovorio bile su: ‘Nema predaje’.

Screenshot / NovaTV

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 15:26