ISKRENO O TRAUMI

GLUMICU OTELI I TRI DANA DRŽALI KAO SEKSUALNU ROBINJU Horor koji je proživjela pretvorila je u film: 'Svi smo mi na prodaju, vi ste samo tijelo'

 Instagram
 

Manekenka i glumica koju su drogirali, oteli i pod prijetnjom noža prisilili na seks s najmanje osam muškaraca, rekla je da se tako nešto može dogoditi bilo kome. Kaže da je bila ‘obična djevojka’ i zato je svoju priču pretvorila u film, kako bi upozorila druge na opasnosti.

Rođenu Šveđanku Fridu Farrell (38) tri dana su držali kao seksualnu robinju u Londonu prije 16 godina, i to nakon sasvim slučajnog susreta na cesti. Naime, prišao joj je muškarac u odijelu i dao joj posjetnicu te joj objasnio da snima brošuru za ljetovanje. Zbog toga je u potrazi za modelima, a ona se činila kao idealan.

Kako je Frida tad već bila iskusna manekenka i model, od 13-te godine je radila za poznate brendove, ponuda joj se nije učinila čudnom. Osim toga, muškarac je bio pristojan i nimalo napadan.

- Nazovi me ako želiš - rekao joj je. Pristala je doći na audiciju idući dan.

Audicija je prošla odlično i Fridi, koja danas ima kćer i živi u Los Angelesu, ponudili su 7.000 funti (oko 58.000 kuna) za posao snimanja brošure. Na snimanje su je pozvali već idući dan, no to je ujedno bio i početak mučenja.

-Hollywood, CA - 09/25/2018 Shiseido Makeup Launch Party
-PICTURED: Frida Farrell
-, Image: 388441545, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSTAR Images
Profimedia, INSTAR Images
Frida Farrell

Farrell je svoju životnu priču ispričala kroz film ‘Selling Isobel’ za koji je radila scenarij, produkciju i odigrala je glavnu ulogu. Dok su joj držali nož pod grlom, otmičari su je prisilili da popije čašu mlijeka u koju su podmetnuli drogu. Potom su je premjestili na drugu lokaciju gdje su je prisilili na seks s raznim muškarcima. Ona se sjeća da ih je bilo najmanje osam.

Uspjela je pobjeći samo zahvaljujući zaboravnom otmičaru. Nakon tri dana se iskrala kad je ostavio otključana vrata.

- Svakoj ženi ili djevojci se ovo može dogoditi. Svi smo mi na prodaju, vi ste samo tijelo. Nije im važno odakle ste niti kako izgledate. Ja sam bila obična cura, kao bilo koja iz razreda. Dogodilo mi se jer sam baš te večeri hodala ulicom - rekla je.

Frida je nakon užasa koji je preživjela odlučila odseliti iz Londona. Danas je u sretnom braku i živi u Los Angelesu.

- Voljela sam izlaziti s prijateljima, piti vino, voljela sam jazz barove, ali sad mi je sve to teško. Što ako me vide i opet me pokušaju oteti?

Frida je do detalja ispričala horor koji je prošla za film ‘Selling Isobel’, nazvan još i ‘Apartment 407’.

Da stvar bude gora, policajci kojima je odmah prijavila otmicu, nisu je shvatili ozbiljno. Njezina majka Margareta je za Daily Mail rekla:

- To je bilo užasno. Frida me nazvala nekoliko sati nakon što je pobjegla iz stana. Bila je posve izvan sebe i nije prestajala plakati dok mi je pokušavala objasniti što se dogodilo. Odmah sam rezervirala let za London i otišla k njoj, to mi je slomilo srce. Kad sam stigla, otišle smo na policiju, ali on joj nisu povjerovali. Samo su je ispitivali je li ušla dobrovoljno u stan i što je imala na sebi. Čini se da nisu vjerovali da se tako nešto može dogoditi u takvom susjedstvu...

Frida je u međuvremenu završila cijenjeni glumački koledž Central School of Speech and Drama i u Hollywoodu je izgradila karijeru. Priču o otmici je prvi put ispričala mužu prije nekoliko godina, 10 godina nakon samog događaja. Osim što ju je bilo strah, bilo joj je i neugodno i okrivljavala je samu sebe što je bila 'tako blesava'. Osim njega, za horor koji je prošla znala je samo mama i najbolja prijateljica.

Mlade ljude upozorava da se uvijek javljaju i da barem netko zna kamo idu, za slučaj da se nešto dogodi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:52