REKORDER

Gospodin Kruger je najstariji Australac: ‘Čitav život sam se hranio mozgovima, i evo me, imam 111 godina‘

Dexter Kruger
 Screenshot/YouTube
Ravnateljica doma za starije u kojem Dexter Kruger živi rekla je da je ovaj "jedan od najbistrijih umova" doma

Dexter Kruger, 111 godina i 125 dana stari umirovljeni stočar te najstariji Australac, tvrdi da je toliko dugo poživio jer je, između ostaloga, konzumirao pileće mozgove, piše The Associated Press.

Prethodni rekorder, veteran Prvog svjetskog rata Jack Lockett bio je star 111 godina i 123 dana kada je preminuo 2002. godine. Prelazak rekorda s Locketta na Krugera verificirao je John Taylor, osnivač Australske knjige rekorda.

Australska nacionalna televizija ABC s Krugerom je u domu za starije osobe u gradu Romi u saveznoj državi Queensland razgovarala netom prije nego što je postao najstariji Australac u povijesti i tada im je rekao da je konzumacija spomenutog jela doprinijela njegovoj dugovječnosti.

"Pileći mozgovi. Znate, oni imaju glave, a u njima su mozgovi i riječ je slasnim malim stvarima. Jedan zalogaj i to je to", rekao je Kruger.

Krugerov 74-godišnji sin Greg kaže da je njegov otac do 111. godine dogurao zahvaljujući jednostavnom životu u australskoj pustari.

Ravnateljica doma za starije u kojem Dexter Kruger živi rekla je da je ovaj "jedan od najbistrijih umova" doma. "Sjećanje mu je nevjerojatno", rekla je ravnateljica Melanie Calvert.

Kruger trenutno piše autobiografiju.

Najstarija Australka u povijesti je Christina Cook, koja je 2002. godine u trenutku smrti imala 114 godina i 148 dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:15