DORIS MATOŠIĆ

Hajdukova psihologinja bori se s teškom bolešću, prijatelji pozivaju na okupljanje u znak podrške

Doris Matošić
 Facebook
Pozivaju se građani na okupljanje na kojem će šetnjom, trčanjem, vožnjom bicikla, ili kako god žele, pokazati Doris da nije sama

U znak podrške za mladu Solićanku Doris Matošić, koja vodi tešku bitku s opakom bolešću, ove subote na sjevernim vratima Marjana, u 9 sati, pozivaju se građani, sportski klubovi, udruge i svi koji to žele i mogu da dođu na sportsko okupljanje, na kojem će šetnjom, trčanjem, vožnjom bicikla, ili kako god žele, pokazati Doris da nije sama.

Ovo okupljanje podrške pokrenuli su njezini prijatelji sa željom da joj na taj način pruže snagu da se nastavi boriti i vjerovati. Na Marjanu će se prikupljati startnine, odnosno donacije koliko tko može i želi, koje će ići za njezino liječenje, piše Slobodna Dalmacija.

Doris Matošić je poznata u sportskim krugovima. Sportska je psihologinja i doktorica znanosti iz područja psihologije sporta, trenutačno zaposlena kao sportski psiholog u Akademiji HNK Hajduk "Luka Kaliterna", te kao vanjski suradnik istraživač na EU Erasmus+ projektu Kineziološkog fakulteta u Splitu na temu "Sportom protiv nasilja i socijalne isključenosti".

Šesnaest godina trenirala je plivanje.

Od svoje šeste godine bila je član PK Jadran, a onda je 2006. godine dobila priliku i otišla u SAD zahvaljujući peticama iz Prve jezične gimnazije. Diplomirala je na sveučilištu Bridgeport u SAD-u, magistrirala na državnom sveučilištu Illinois, a doktorirala na sveučilištu Birmingham u Velikoj Britaniji na temu narcisoidne osobine ličnosti kod trenera kroz prizmu teorije samodeterminacije.

U Split se vratila prije nekoliko godina s namjerom da ostane i da tu pruži svoje znanje i vještine mladima.

Autorica je brojnih znanstvenih članaka, vrsna predavačica. Uz znanstveni i predavački rad, iskustvo u stručnoj praksi stekla je kao psiholog pripravnik plivačkog tima sveučilišta Illinois Wesleyan, softball tima državnog sveučilišta Illinois te gimnastičkog kluba Marjan Split. Radila je i kao sportski psiholog suradnik plivačkog kluba Jadran Split.

– Od svih ovih diploma i priznanja, najveća njezina diploma je veliko, ogromno, najveće toplo srce, skromnost, samozatajnost, njezina dobrota. Mnogo je ljudi koji daju sve od sebe da pomognu drugima, a zauzvrat ne traže ništa, ni kada je najpotrebnije. Zato ajmo pokazati veliko srce za našu Doris koja je svojim velikim srcem i plemenitim radom pomogla mnogima, i koja sada prolazi najveću bitku u životu, boreći se sa zloćudnom bolešću!

Ono što joj sad najviše treba jest beskonačna ljubav i potpora svih nas, jer je ona ovom svijetu dosad već dala zaista mnogo. Sad je na nama red da njoj pomognemo u trenutku kad joj naša pomoć zaista jako treba. Ajmo, Splite, pokažimo svoje veliko srce! Doris, želimo vidjeti tvoj osmijeh, želimo da nam opet zaplivaš prsno puna force i dišpeta (makar i samo na Šore), želimo da se opet prošetaš našim lipim Marjanom, sa svojom familijom, svojim Marinom i psićem Mišom...! – poručuju njezini prijatelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:16