ZAMKE NA DVORU

Harry i Meghan odbili kraljevsku titulu jer sadrži riječ - glup: ‘Archieja će maltretirati...‘

Meghan Harry
 Shutterstock
Danas se na Dvoru odvijala i drama zbog financiranja odbjeglog para koji je princ Charles nastavio financirati iako oni trde suprotno

Otkriveno je da Meghan i Harry ne žele da njihov sin Archie koristi titulu Earl of Dumbarton jer taj naslov sadrži i riječ 'dumb' (u prijevodu, glup), pa se boje da bi njihov sinčić zbog toga mogao postati meta maltretiranja. Ovu titulu, kao i onu vojvoda od Sussexa, britanska kraljica darovala je paru na dan njihovog vjenčanja, no titulu Earl of Dumbarton Meghan i Harry nisu nikad koristili, jer su bili svjesni potencijalnih zamki tog imena, pričaju njihovi prijatelji za Daily Mail.

image
Archie Harrison Mountbatten-Windsor
-/Shutterstock Editorial/Profimedia

Kad smo već kod titula, britanski mediji izvještavaju kako će se princ Charles pobrinuti da njegov unuk Archie nikad ne postane princ. Prijestolonasljednik i sin kraljice Elizabete princ Charles jasno je dao do znanja da sin princa Harryja i Meghan nikad neće biti u 'prvom redu' kraljevske obitelji jer planira "smanjiti" monarhiju kad postane kralj.

image
Princ Charles
Tim P. Whitby

Ovaj je potez razljutio Sussexove. Unuk nasljednika prijestolja oduvijek je imao pravo na nasljeđivanje krune, no Charles je odlučio smanjiti broj ključnih članova kraljevske obitelji jer vjeruje da javnost ne želi pokrivati troškove i plaćati širenje monarhije.

image
Michele Spatari

Ova odluka produbila je razdor između Charlesa i Harryja, a u međuvremenu je s britanskog dvora u javnost ovih dana puštena nova medijska bomba. Naime, iako princ Harry tvrdi da ga je obitelj prestala financirati nakon odlaska s kraljevske dužnosti, novoobjavljeni podaci otkrivaju je da je princ Charles nastavio osiguravati novac za vojvodu i vojvotkinju od Sussexa do ljeta 2020. godine. Britanski mediji pišu da je princ od Walesa dao svotu od oko 4,5 milijuna funti Harryju i Meghan mjesecima nakon njihovog odlaska. Ta svota uključuje naknadu za adaptaciju njihove kuće u Frogmore Cottageu, te 18 mjeseci najma. Novac za najam par je vratio Charlesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:09