OBITELJ LJUTIĆ

HRABRA MAMA TREBA VAŠU POMOĆ 'Koronavirus nam je promijenio život. Osuđeni smo na četiri zida jer svaki izlazak iz stana predstavlja opasnost'

 Privatna arhiva
 

Koronavirus je mnogima, ako ne i svima u zemlji promijenio život. Osuđeni smo na četiri zida jer svaki izlazak iz stana predstavlja opasnost da možda zarazimo sebe, a naknadno i ostale ukućane.

Ta spoznaja je još teža za obitelji čiji članovi boluju od onkoloških bolesti. Jedna takav obitelj su i Ljutići iz Zagreba.

Ana Mari Ljutić je već poznata u javnosti nakon što su je mnogi mediji proglasili „hrabra mama“. Naime, prije tri godine liječnici su joj u sedmom mjesecu trudnoće dijagnosticirali agresivan karcinom dojke koji se već tad proširio po cijelome tijelu.

Na sreću, preživjela je tešku operaciju te na svijet donijela malenog Matiasa, ali taj čudesni trenutak nije prošao bez posljedica za nju.

/ Privatna arhiva

Iza sebe ima već više od 15 postavljenih dijagnoza te je prošla kroz više od 50 kemoterapija. No, ona se i dalje ne predaje. Već tri godine prkosi bolesti kako bi što više vremena mogla provesti sa suprugom te dva divna sina – Markom i ranije spomenutim čudom Matiasom.

Ovo vrijeme pandemije je za nju posebno opasno i to njen suprug Dino jako dobro zna. Svaki izlazak iz stana je za njega lutrija u kojoj se nada da neće ništa dobiti. Iako, ova kriza je utjecala i na njega.

Inače radi kao kuhar u jednom restoranu, no isti je zatvoren jer je jedan od gostiju bio pozitivan na koronavirus. Na sreću, on nije bio zaražen, ali su mu zato smanjeni prihodi.

- Naša vlasnica je zasad odlučila iskoristiti sve mogućnosti da nas zadrži, ali ni ona ne može znati koliko će dugo izdržati bez ikakvih prihoda. Drugog posla pak nema.

Svi ostali restorani su zatvoreni, tako da nam je jedina sigurnost suprugina mirovina, ali nju pojede kredit. Prošli smo stvarno kroz pakao, ali moram reći da budućnost još nikada nije bila ovako financijski upitna – priča nam Dino.

Privatna arhiva

A prije izbijanja krize stvari su, kaže, napokon krenule na bolje. Uz pomoć liječnika i brojnih dobrih ljudi koju su im pomogli imali su jedan period od 40-tak dana kada nije bilo napadaja, gušenja ni očajničkih vapaja za udisajem zraka.

Ti dani su za obitelj Ljutić bili kao odmor u najboljem ljetovalištu na svijetu. I onda je došao koronavirus, pa potres i taj idilični život je dobio ponovno nove muke.

Ovoga puta, barem, bolest je koliko toliko pod kontrolom. Problem su financije potrebne za nabavku lijekova, ali i hrane na stol. No, sve to lakše prebrode kada znaju da će još jedan Uskrs provesti zajedno.

- Kada su joj otkrili karcinom liječnici su rekli da neće preživjeti, ni ona ni dijete. Tada mi se cijeli svijet srušio, ali, evo, i dalje su oboje tu i ovo je još jedan Uskrs gdje smo zahvalni da su čuda moguća – kaže Dino.

Privatna arhiva

Ako želite pomoći obitelji Ljutić da zajedno provedu još jedan normalan Uskrs svoje uplate možete uplatiti na žiro račun IBAN:HR 6923600003118377632 na ime Dino Ljutic. Adresa je Zagreb, opis plaćanja „Donacija“, a poziv na broj 00 111.

Swift za uplate iz inozemstva je ZABAHR2X

Ujedno, Ljutići, kao i sve ostale obitelji koje imaju članove oboljele od onkoloških bolesti, mole vas da zbog njih ostanete doma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:36