TRAŽI SAVJET

Hrvatica prevarila muža, sad se kaje, sve je ispričala: ‘Ima taj jedan kolega, najprije smo pili kavu, pa poruke i...‘

Ljubavnici (ilustracija)

 Aleksei Isachenko/Imagebroker/Profimedia/Aleksei Isachenko/imagebroker/profimedia
‘Našli smo se, da popričamo o svemu, da završimo sa svim tim. Nismo pričali, sve je otišlo u krivom smjeru‘, otkriva

Jedna Hrvatica obratila se članicama i članovima grupe "Mamine tajne anonimne i javne". Traži od njih pomoć. Evo što je napisala:

"U braku sam 12 godina, troje djece, oboje zaposleni. Brak funkcionira više manje ok, previše obaveza oboje imamo i viđamo se dnevno po sat, sat i pol, seks je redovit i dobar.

Pred nekoliko godina upoznala sam kolegu na poslu, družili smo se za vrijeme pauza, pili kavu, da bi to preraslo u dopisivanja. On je bio u vezi, ja udana. Rekla sam mu ništa od toga ne može biti, jer ne želim izdati supruga.

Od tad pa sve do danas ja stalno, ali stalno razmišljam o njemu. Ponekad se javi, flerta, ja prekinem kontakt, ali ne da mi mira činjenica da me želi, kao što i ja želim njega.

Prije nekih mjesec dana sve je kulminiralo. Poruke malo malo, i našli smo se, da popričamo o svemu, da završimo sa svim tim. Nismo pričali, sve je otišlo u krivom smjeru.

Luda sam, strogo sam osuđivala svakog tko je u stanju prevariti, a sad sam JA sama to napravila. Danima intenzivno razmišljam o razvodu, pokušati s njim, jer ovo je preraslo u zaljubljenost, jer traje i traje i traje. Kako reći nekome takvo što, kako reći bližnjima, a što manje ljudi povrijediti? Ili... Kako prekinuti romansu, kako sebi reći dosta je, nije vrijedan toga, ne vrijedi više od obitelji i svega što smo gradili i stvarali zadnjih 15, 16 godina. Jer ovime ubijam svoju obitelj, supruga, njega, svoje roditelje i sebe.

Sramim se jer sam ispala kuč*a prema svima, loša osoba bez samokontrole. I sve znam, govorim ja samoj sebi šta i kako bih trebala, ali kad se on javi ili kad se vidimo, ja izgubim i ovo malo pameti šta imam.

Nije on prvi koji se javio, koji je pokušao nešto, bilo je tu još nekoliko njih, ali sve sam to sasjekla u korijenu i sječem i dalje jer me ne zanimaju, ni malo. A on, on me ubija, naočigled ludim za njim, a znam da ne smijem.

Postoji li nada da se mogu promijeniti? Postoji li kakva psihološka pomoć da će mi pomoći naučiti kako se nositi i izboriti sa situacijom?

Hvala na svakom savjetu, i osudi. Možda se opametim kad vidim da svi dijele moje mišljenje da je prevara najgora opcija izdaje partnera. I da sam najgora osoba na svijetu", stoji u objavi, prenosi Slobodna Dalmacija.

A onda su krenuli komentari:

- Jako dobar i kritičan post prema samoj sebi. Nitko nema pravo osuđivati. A vama želim da dobro, dobro razmotrite situaciju... zaljubljenost... ludost... Strast je prolazna, u životu treba biti voljen svim srcem.

- Nisi ni prva ni zadnja koja je to učinila...

- Samo ako nastaviš dalje s njim, on je dečko bez obaveza, a ti imaš tri kikića... Njemu je do provoda, strast se brzo ugasi, a ti ćeš upropastiti obitelj.

- Sve to tako krene i na kraju ćeš samo ti biti u gubitku, nitko više, sjedi, razmisli hladne glave, prođi se toga volim ga. Nekad si voljela i muža, sjeti se toga.

- Meni je bivši muž kada sam saznala da me vara rekao da s ljubavnicom ima ljubav.... Ja sam ga ostavila da s njom provede godine i osjeti težinu svakodnevnog života i onda da to kaže... Ostavila ga je čim sam ja otišla.... Tako će i taj tvoj... Ne treba njemu život s tobom i tvoja djeca, njemu treba avantura i provod. Izbor je tvoj....

- Neka ti Bog pomogne.

- A znate, lako je biti zaljubljen kad ne dijelite račune i sve ostale svakodnevne obveze. Takve veze se obično brzinom svjetlosti raspadnu kad se u njih uključe obveze. Vi odlučujete šta ćete napraviti, ali biste vrlo lako mogli sve izgubiti.

- Dobro je što ste samokritični i svjesni da griješite. Brak vam upao u kolotečinu i našli ste se pred izazovom i poklekli. Najradije bih vam rekla da se razvedete, ali vjerujte da ta druga opcija neće potrajati jer je to samo strast, ona koja vam je nedostajala. Potražite stručni razgovor, a ja bih razmislila o promjeni posla da se maknete od tog čovjeka.

- Već samom odlukom da se nađete da "popričate" si odlučila kako će to završiti. Nema tu priče. Zna se zašto se nalazi s nekime. Pokušala si samoj sebi dati opravadanje (razgovor), a u biti si imala želju biti s njime nasamo. Tako da ja mislim da si ti već onda donijela odluku što želiš. Da si poštovala brak i sve što ste izgradili, ne bi nikuda ni išla. E sad. I ja mislim da se radi o prolaznoj zaljubljenosti i da to neće potrajati. A osjećaj grižnje savjesti... uh. To je ono najgore. Kako leći kraj svog čovjeka, a znati šta se desilo. Zar se ne bojiš da ćeš pričati u snu? Istina se uvijek sazna. Kad tad. Bila sam u sličnoj situaciji, ali ja sam rekla NE. Jer znam da ne bih mogla živjeti s time što sam izdala nekoga tko mi vjeruje. Živjeti u strahu da se ne sazna... ma nema šanse. Čista savjest je najmekši jastuk. Dobro razmisli i šta da kažem... Sretno!

- Ko smo mi da ti sudimo?! Svi smo mi od krvi mesa, osjećaja. Ali jedno samo nemoj, pravit budalom Muža, porodicu. Sjedni, razmisli jel to vrijedno da uništiš brak?!

- Samo se smisli ako se razvedeš da ćeš upasti u istu kolotečinu života i s tim momkom zato pamet u glavu, porodica na prvo mjesto pa onda sve ostalo, sretno.

- Žena kad voli muškarca drugog i ne pogleda. A na vama je da li ćete živjeti u braku bez ljubavi ili pokušati sreću negdje drugo. Samo nemojte praviti budalu prvo od sebe pa onda od muža i djece.

- Samo ću Vam reći da savjet tražite na krivom mjestu... Sad će sve one "svetice" svoje frustracije ispucati na Vama.

- Živ čovjek dolazi u raznorazna iskušenja... Ja samo mogu reći da mislim, a pri tome da Vas uopće ne osuđujem, ako je brak dobar i sve štima, ne biste se sigurno upustili u tu avanturu. Preispitajte i taj dio... Želim Vam sve najbolje i da se ova situacija riješi što bezbolnije za sve vas!!!!

- Zapamtite samo jedno, "zaljubljenost je prolazna" a "voljeti je druga stvar". Stavite sad na vagu šta više vrijedi, zaljubljen biti i radi toga sve izgubiti ili voljeti i biti voljen i sve imati! Sretno.

- Daj otkaz, promijeni posao i izbriši "kolegu" iz života jednom za zauvijek... Jer ako si uništiš obitelj, misliš da će ovaj čobanin kolega ostati s tobom? On je dobio što je htio, eventualno bi još koji put reprizu...

image

Žena prevarila muža s kolegom s posla, traži savjet

Facebook/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 12:43