IMALA JE REZERVACIJU

HTJELA PROSLAVITI ROĐENDAN, A ZAŠTITARI JE ISTJERALI IZ KLUBA Nije mogla vjerovati kada je čula razlog: 'Pa to je čista diskriminacija, strašno!'

 Facebook

Kad se govori o krupnijim osobama, najčešće se misli na osobe čiji konfekcijski broj prelazi ‘large’, odnosno 40 i više. Upravo je zato Bobbi Jo Goldsmith iz Londona ostala prilično šokirana kad je s prijateljicama došla na proslavu svog 20. rođendana, prethodno organiziranog, a čuvari im nisu dozvolili ni da uđu - jer su predebele.

Bobbi je zgodna mlada žena koja nosi broj 38 i ima obline, no ni po čemu se ne može okarakterizirati kao pretila. A čak i da se može tako okarakterizirati, to nikakvo ne bi smio biti razlog za diskriminaciju. Prema njezinim riječima, cure su rezervirale stol u Libertineu u Sohou prošli vikend za proslavu njezinog rođendana. Međutim, dok su stajale u redu, prišao im je promotor kluba i rekao im da se slobodno okrenu i odu ‘jer su predebele’. Naravno, Goldsmith se osjećala potpuno posramljeno i rođendanska proslava je u tom trenutku propala.

‘Odmjerili su nas i rekli nam da smo predebele. Mene to ne dira previše, ali takvi komentari strašno utječu na mlade djevojke. Želim istaknuti da se takva stvar ne bi trebala događati u 2016. godini, to je jednostavno strašno’, rekla je za Mirror.

Glasnogovornik kluba rekao je da nemaju nikakvu rezervaciju pod imenom Goldsmith, a ni zaposlenika imena Carmelo, kako im se promotor predstavio.

Mediji su zapravo doznali za priču jer je o svemu na Facebooku pisala Bobbina mama, Deborah Kerr, ogorčena postupanjem s njezinom kćeri. Između ostalog je napisala: ‘Stol je bio rezerviran unaprijed, nisu se samo tek tako pojavile. A kad vam netko kaže da ne izgledate kako treba za klub, da ste predebeli i da to ne djeluje dobro na imidž kluba, onda je to diskriminacija i ne smije se tolerirati!’

Iz kluba su ostali pri svojoj priči pa je glasnogovornik izjavio: ‘Želimo istaknuti da bilo kakve pretpostavke ili komentari o razlogu odbijanja cura sigurno nisu potekli od zaposlenika ili bilo koga povezanog s nama te ni na koji način ne odražavaju našu stvarnu politiku dozvole ulaska.’ Također je rekao da je te večeri kroz vrata kluba ušlo više od 500 ljudi, a da ih preko sto nisu ni pustili.

‘Klub je gotovo uvijek prepun i odbijanje ljudima da uđu je svakodnevna pojava, ne samo kod nas nego i na mnogim drugim popularnim lokacijama. Potencijalni klijenti imaju prioritet prema podacima kod koga su rezervirali. Primjerice, članovi kluba i specijalni gosti imaju pravo prednosti, zatim slijedi naš tim odnosa s javnošću, a potom promotivne kompanije i drugi promotori. Naš je klub svake večeri ispunjen različitim grupama ljudi na što smo jako ponosni. Nikad ne bismo odbili nekoga zbog konfekcijskog broja ili fizičkog izgleda’, dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 13:07