POSLJEDNJE ZBOGOM

Iako bi osječku lavicu Enu Šarac mnogi prijatelji voljeli ispratiti, to nije moguće, kaže obitelj

Ena Šarac
 Damir Krajac/Cropix
Hrabra djevojka umrla je u subotu nakon što je prije dva tjedna bris otkrio da ju je napala bolnička bakterija MRSA

Posljednji ispraćaj Ene Šarac (26) bit će u srijedu u 15 sati na osječkom groblju Retfala, obavijestili su njezini najbliži. Iako bi ju njezini brojni prijatelji voljeli ispratiti, sukladno mjerama Stožera civilne zaštite radi sprječavanje širenja epidemije na pogrebu može biti samo 25 ljudi.

Djevojka je umrla u subotu nakon što je prije dva tjedna bris otkrio da ju je napala bolnička bakterija MRSA. U prošlu srijedu je u Kliničkom bolničkom centru Sestara milosrdnica u Zagrebu Ena imala tešku operaciju glave koja je trajala 13 sati. Kad se probudila se uspjela javiti majci Biserki.

image
Facebook

"Enica je prebačena jutros na odjel. 24 sata nakon operacije dokopala se mobitela i odmah me nazvala, srce moje. Pričale smo sat vremena i kaže da ju ništa ne boli osim noge iz koje su vadili žilu za presađivanje", napisala je tad njezina mama. No, onda je došla pretužna vijest. Njezino tijelo izmučeno brojnim bolestima, nažalost, nije izdržalo.

Prvog dana 2. razreda osnovne škole Osječanka je oboljela od tumora na mozgu i otada smo je svi znali kao djevojku koja se nikada ne predaje.

Ena je prošla tri sepse, šest kirurških otvaranja glave, operaciju noge, godinu i pol je bila prikovana za invalidska kolica, a dobila je i dijabetes. No, duhom nikad nije klonula. I uvijek se vratila na noge s osmijehom.

2017. godine joj je otkriven i neoperabilni tumor na kralježnici, a onda je došla i nova dijagnoza - akutna mijeloična leukemija.
Iako je i sama trpjela bolove i više bila u bolnicama nego kod kuće, bezgranično je pomagala drugima, ponajviše bolesnima, i za svakoga imala savjet ili riječ utjehe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:08