OPTUŽENI ZA INCEST

IĆI ĆE U ZATVOR U OBRANU 'LJUBAVI' Majka i sin se zaljubili kad su se susreli nakon 18 godina

 Screenshot / YouTube

Majka i sin riskiraju zatvorsku kaznu jer su svoju ljubavnu vezu objavili na sva zvona te ustvrdili da ih ništa ne može razdvojiti.

Monica Mares (36) i Caleb Peterson (19) mogli bi biti kažnjeni sa 18 mjeseci zatvorske kazne ako ih proglase krivima za incest na suđenju koje će se održati ove godine u Novom Meksiku.

Međutim, Monica i Caleb su se zakleli da će se boriti za pravo na seksualnu vezu te pozivaju građane da doniraju novac njihovoj javnoj kampanji. Kako su rekli za Daily Mail, svoju su aferu priznali kako bi podigli svijest o genetskoj seksualnoj privlačnosti.

GSP definira seksualna privlačnost između bliskih rođaka kao što su braća i sestre, polubraća i polusestre, roditelji i djeca te rođaci u prvom i drugom koljenu, a koji se prvi put susretnu kao odrasle osobe.

‘On je ljubav mog života i ne želim ga izgubiti. Moja djeca ga obožavaju kao i cijela moja obitelj. Ništa ne može stati između nas - ni sud, ni zatvor, ništa. Ja jednostavno moram biti s njim. Kad izađem iz zatvora, odselit ću iz Clovisa u neku državu u kojoj smijemo biti zajedno’, kaže Monica.

Incest je kazneno djelo u svih 50 američkih država, no detalji zakona i kazne variraju. Mares je ustvrdila da bi se čak odrekla prava na viđanje svojih preostalih devetero djece samo da mogu ostati zajedno. Trenutno žive odvojeno i sud im je zabranio bilo kakav kontakt.

Monica je imala samo 16 godina kad je rodila Carlosa, danas Petersona te ga dala na usvajanje. Prvi put nakon 18 godina vidjela ga je prošlog Božića kad su se povezali preko Facebooka i dogovorili posjetu. Vrlo brzo su razvili romantične osjećaje jedno prema drugom i već nekoliko tjedana kasnije njihova je veza postala seksualna.

‘Prvi put kad sam vidjela sina uživo, bila sam toliko sretna i uzbuđena da sam ga snažno zagrlila. Imala sam leptiriće u trbuhu. On je plakao i zagrlio me. Bila je to skoro pa ljubav na prvi pogled iako se u početku radilo o majčinskoj ljubavi. Ostao je živjeti s nama’, ispričala je Mares.

Monica je brzo shvatila da se razvijaju puno snažniji osjećaji. Rekla je da je otpočetka sve bilo drugačije jer ga nije odgojila: ‘Kao da sam upoznala nekog novog i odmah se zaljubila.’

Ona je prva priznala osjećaje. ‘Žao mi je, ne znam kako ćeš reagirati na ovo. Ja sam tvoja majka i ti si moj sin, ali ja se zaljubljujem u tebe’, rekla mu je na što je on odgovorio: ‘Znaš što, i ja isto. Samo sam se previše bojao reći ti.’

Razgovarali su o tome i Mares je zaključila da je Peterson najbolja stvar koja joj se dogodila u 19 godina i želi ostati s njim do kraja života. Shvaća da tako riskira izgubiti ostalu djecu kao i zatvor, no ipak se želi boriti kao i Caleb.

U početku su skrivali svoju vezu i živjeli skupa, no policija je ubrzo zbog svađe sa susjedima saznala za situaciju. Optuženi su za incest, a suđenje počinje u rujnu. Sud je također zabranio Mares da viđa svoju djecu kao i bilo kakav kontakt s Petersonom.

Peterson se prisjetio da je on napravio prvi korak: ‘Družili smo se i kad smo se pogledali, ja sam je jednostavno poljubio. Bio je to strastveni poljubac i ta strast je ostala.’

Mares priznaje da se ovo vjerojatno ne bi dogodilo da je odgojila Petersona: ‘Kad smo prvi put imali fizički kontakt, držali smo se za ruke, zatim smo se poljubili, a onda je to dovelo do svega ostalog. Osjećala sam se ugodno s njim. Da je bio sa mnom cijeli svoj život, mislim da nam se ovo ne bi dogodilo.’

Mišljenje stručnjaka: 'Incest je zabranjen zbog biološke održivosti'

'Kad smo se mi razvijali kao ljudski rod i kad su se počeli formirati odnosi, prvi je odnos bio plemenski, ljudi su unutar plemena imali seksualne odnose, djeca su bila djeca plemena. Prva seksualna zabrana koja se pojavila je bila međugeneracijska, dakle zabranjen je seks između generacija roditelja i generacija djece.

U prirodi nije predviđeno da neposredni srodnici imaju seksualne odnose; poznato je da potomci iz takvih zajednica često imaju fizičke i psihičke probleme i oboljenja. Da je priroda htjela dopustiti incest, drugačije bi to riješili. Onda bi to bila najzdravija djeca', istaknula je Nataša Barolin Belić, seksualna terapeutkinja i savjetnica za bračne odnose, za Jutarnji list komentirajući sličan slučaj 2012.

'Često su bliski srodnici, zbog genetskih predispozicija i niza okolnosti, u dubini duše slični i nije mala vjerojatnost da su oni jedan drugome privlačni, ali to ne opravdava incest. Incest je zabranjen zbog biološke održivosti', rekla je tada i dr. Marija Bačan, psihijatrica i bračna terapeutkinja iz Poliklinike za zaštitu djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:36