NEVJEROJATNA PRIČA

Imao je samo dva tjedna kad ga je majka ostavila u kanti za smeće, 60 godina kasnije pronašao je polubrata

Paul Connolly i Frankie Peroni

 Screenshot/YouTube
Možda me ostavila jer se sramila što sam izvanbračno dijete. U 60-ima je to bila velika stvar, rekao je Paul Connolly

Paul Connolly (61) iz Billericaya u Essexu, kojeg je majka ostavila u kanti za smeće kad je imao samo dva tjedna, u TV emisiji "Long Lost Family" prvi put susreo je svog polubrata s očeve strane. Kako prenosi Daily Mail, Paul, rođen u istočnom Londonu 1962. godine, cijelog života tražio je očevu stranu obitelji, povremeno kontaktirajući s irskom rodbinom po majci.

Nakon što ga je majka ostavila u kanti za smeće, spasio ga je susjed koji je čuo njegov plač i pozvao socijalnu službu. A kad su mu njegova dva sina darovala pribor za kućno DNK testiranje, Connolly je otkrio da je napola Maltežanin, a uz pomoć istraživačkog tima iz TV emisije "Long Lost Family" na kraju je pronašao Frankieja Peronija (62), polubrata s očeve strane, koji je istodobno pohađao istu školu kao Paul.

Otkako je epizoda nabijena emocijama emitirana u ponedjeljak navečer, gledatelji ne prestaju komentirati nevjerojatnu fizičku sličnost između dvojice braće.

- I ne samo to - zar nije nevjerojatno da su obojici majke bile irske katolkinje, a tek činjenica da su istodobno pohađali istu katoličku školu za dječake Bishop Ward u Dagenhamu u Essexu! - čudili su se gledatelji.

- Počeo sam tražiti oca, a umjesto njega, pronašao sam brata. Budućnost zbilja jest svijetla - rekao je Paul, inače amaterski boksač koji je pokrenuo vlastitu tvrtku za fitness i rehabilitaciju.

U emisiji je ispričao kako je s osam godina smješten u dječji dom St. Leonard u Hornchurchu.

- Bilo je puno psihičke torture, puno batina... Spavao sam ispod kreveta, s kuhinjskim nožem s drvenom drškom kraj sebe - prisjetio se.

Na njegovom rodnom listu pisalo je kako su mu roditelji Matthew i Mary Connolly, irski imigranti, no on je, kaže, cijelo vrijeme itekako bio svjestan da izgleda drugačije od svog brata po majci, koji mu je često govorio: "Ti si Pinov sin", misleći na lokalnog malteškog biznismena koji je držao trgovinu u blizini doma njegove majke.

- Oduvijek sam mislio da se brat samo šali, međutim, a onda su mi sinovi darovali pribor DNK testiranje... Ostao sam u potpunom šoku kad su rezultati pokazali da sam pola Irac, pola Maltežanin. Tad sam pronašao Frankieja, kojemu je otac bio malteški vlasnik trgovine Philip Psaila, poznat i kao Pino - ispričao je Paul Connolly.

Frankie je djetinjstvo proveo s majkom, koja je umrla 2017., a Pino ga je povremeno posjećivao prije svoje smrti 1968.

Zanimljiva je i činjenica da su se braća, nesvjesna svoje obiteljske veze, srela kasnije u životu - naime, Paul je svojedobno radio kao vratar u noćnom klubu u kojem je Frankie nastupao kao glazbenik.

- Majka mi je preminula prije nekoliko godina. Možda me ostavila jer se sramila što sam izvanbračno dijete, ne znam... U 60-ima je to bila velika stvar. Vjerojatno je to bilo najbolje što je tad mogla učiniti. Nisam imao pravi kontakt s njom, razgovarali smo svega nekoliko puta. Svoju tajnu ponijela je u grob - zaključio je Paul.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:55