SULUDO

Influencerica na stupu srama, platit će i paprenu kaznu: ‘Zar stvarno moramo reći da ne radite to?‘

Golf u Grand Canyonu

 Facebook/
Nemarnoj djevojci prijeti i zatvor, a "termin" za igranje golfa u američkom nacionalnom parku mogla bi platiti 3000 dolara

Influencerica Katie Sigmond odlučila je začiniti svoj boravak u Grand Canyonu, najpoznatijem američkom nacionalnom parku, koji se prostire 446 kilometara uzduž rijeke Colorado. Katie nije mogla uživati samo u impresivnim liticama i zadovoljiti se pogledom na rijeku koja milijunima godina utaba svoj put. Ne, to joj nije bilo dovoljno. Katie je uzela lopticu za golf, namjestila ju na rub južnog dijela kanjona, u blizini Mather Pointa, i udarila. Slučajno je pritom potrgala i palicu, čija je olupina poletjela prema planinarima. Sve su to moglo vidjeti i Kateinih 6,9 milijuna pratitelja na Tik Toku u srijedu kad je video objavila. No, Katie nije razmišljala da baš i nije normalno lansirati tvrdu golf lopticu u Grand Canyon i na planinare ispod nje.

- Zar stvarno moramo reći da ne igrate golf u Grand Canyonu - napisali su na službenoj Facebook stranici Nacionalnog parka Grand Canyon osudivši tu vrstu rekreacije. Ta internetska prozivka manji je problem za Katie Sigmond jer je onečišćavanje nacionalnih parkova zakonom zabranjeno, a u Sjedinjenim Američkim Državama taj prijestup može rezultirati i zatvorskom kaznom.

Joelle Baird, stručnjakinja za odnose s javnošću Službe nacionalnog parka Grand Canyon, rekla je za američki Insider da su podnesene tri prekršajne prijave klase B zbog "stvaranja opasnih uvjeta, onečišćavanja i bacanja samih predmeta". Dodala je da bi osumnjičena za svaki prekršaji mogla platiti kaznu od tisuću dolara. Dakle, svoj termin za golf u Grand Canyonu influencerica bi mogla platiti tri tisuće dolara.

- Malo vjerojatno da će se suočiti s kaznom zatvora - komentirala je Baird. Slučaj će biti saslušan na Prekršajnom sudu SAD-a u Flagstaffu, u saveznoj državi Arizoni.

Facebook objava na službenoj stranici nacionalnog parka izazvala je lavine reakcija, a neki planinari su istaknuli kako je gledanje predmeta koji lete i padaju oko njih u Grand Canyonu jedna od najstrašnijih stvari s kojima su se susreli. Inače, ovo nije prvi slučaj igranja golfa u američkim nacionalnim parkovima. Prošle godine je isto učinio komičar Jake Adams u Yellowstoneu koji se ispričao javnosti nakon što je prijavljen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:44