SPAŠENA U ZADNJI ČAS

Inženjer Senad pronašao bebu kraj ceste: ‘Kad sam otvorio vrećicu, odsjekle su mi se noge!‘

Pronađena beba
Za Jutarnji je potreseno ispričao kako su mu se noge odsjekle kada je shvatio da je u vrećici dijete

Šokantan prizor koji neće tako lako zaboraviti dočekao je dvojicu muškaraca koji su u subotu rano ujutro krenuli na posao u Živinicama u BiH, približno 10 km jugozapadno od Tuzle. Još pospani začuli su neobičan zvuk uz cestu.

image
Beba u vrećici uz put
Facebook

- Prvo je nešto čudno primijetio moj kolega Ismet koji putuje sa mnom na posao. On je čuo nešto kao plač ili cvilež. Mislili smo da je netko ostavio male mačiće ili psiće. Kad smo prišli platnenoj vrećici i otvorili, odsjekle su nam se noge! Unutra je bila beba - priča nam još pod dojmom Senad Hasanović, po struci diplomirani inženjer sigurnosti i zaštite na radu.

image
Senad Hasanović
Facebook

Kaže nam da je novorođenče bilo odjeveno i umotano u deku. Neutješno je plakalo, ali potiho jer više nije imalo previše snage.

Senad i Ismet odmah su nazvali policiju i hitnu pomoć, koji su bebu brzo odveli u bolnicu.

Iz bolnice su potvrdili da se radi o dječaku, novoročetu starom jedan dan, koji je već bio promrzao i izgladnjeo. Pukom srećom je spašen na vrijeme, jer tog dana kasnije u Živinicama je padala jaka kiša.

image
Djelatnici Hitne odmah su priskočili u pomoć
Facebook

- Beba je spašena u posljednji čas. Sada je u stabilnom stanju i smještena je na kliniku u UKC Tuzla - rekla je direktorica Centra za socijalni rad u Živinicama Azra Hodžić za Avaz. Dodala je da im je najbitnije bilo pobrinuti se za djetetovo zdravlje.

U ponedjeljak je policija pronašla i nemarnu majku novorođenog djeteta koja je privedena i istraga je trenutno u tijeku. Radi se o 33-godišnjakinji koja živi u Živinicama.

- Drago mi je da smo spasili život nedužne bebe. Strašno je kakvi su neki ljudi postali... Kad sam saznao da je sve u redu s tim djetetom, srce mi je bilo prepuno. Malom dječaku želim svu sreću i neka nam bude jak - rekao nam je dirnut Senad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:44