MUDRI MALIŠANI

ISPOVIJEST SLUĐENOG OCA ČIJA SU GA DJECA UMALO ODVELA U BANKROT Zapanjio se kad su mu u dućanu odbili karticu, a onda je shvatio što se dogodilo

Igrica FIFA
 Profimedia, Alamy

Gotovo 550 funti (oko 4500 kuna, op. a.) u tri tjedna potrošilo je četvero djece Thomasa Cartera iz Engleske kupujući nadogradnje za popularnu računalnu igricu čime su obitelj umalo doveli do bankrota.

Djeca su spomenutu svotu potrošila kupujući nadogradnje za igru FIFA na Nintendo Switch konzoli.

Kobnu pogrešku otac je napravio kad je svojim mališanima kupio nadogradnju za igricu koja je stajala osam funti. Naime, nije bio svjestan da su klinci, svi mlađi od 10 godina, vidjeli i zapamtili kako se kupovina obavlja te su narednih tjedana obavili više transakcija zbog kojih se obitelj našla u problemu.

Carter je priznao i da nije napravio sve što je mogao kako bi zaštitio svoj Nintendo račun - nije koristio PIN, dok su mailovi o kupovinama odlazili na stari mail kojemu je pretinac za poštu bio pun.

"Nikad ne bih pomislio da bi učinili takvo što. Klinci su se pokajali, nisu razumjeli kakve posljedice njihovi potezi mogu imati", rekao je otac koji smatra nepravednim da ionako skupe igrice dodatno naplaćuju razne nadogradnje.

"Potrošili su 550 funti, a nisu mogli igrati sa svojim najdražim igračem - Lionelom Messijem", žali se otac.

Roditelji su shvatili da nešto nije u redu tek kada su im bankovne kartice počeli odbijati na blagajnama trgovina.

Nintendo je pristao vratiti Thomasu puni iznos koji su djeca potrošila, ali je i obrisao kupljene nadogradnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:35