MARIN BULIĆ

Ispovijest srednjoškolca koji je u Supertalentu zadivio sve: ‘Zbog glazbe sam se odselio iz obiteljskog doma...‘

 Nera Simic/Cropix
U rujnu se zbog svoje velike žudnje za napretkom sam preselio u Zagreb iz rodnog Osijeka

Do 15-godišnjeg Marina Bulića, koji je oduševio pjevačkim umijećem u Supertalentu, gotovo je nemoguće doći. Mladić paralelno ide u Klasičnu gimnaziju u Križanićevoj ulici i u Srednju glazbenu školu 'Pavao Markovac'.

- Danas ujutro sam imao školu pa sam odmah odjurio u muzičku. Sad sam obavio prvi dio obaveza, a u 19 idem još jednom u glazbenu školu. Najteže je organizirati se da pojedem sve obroke, kaže nam simpatični Marin. Ali njemu ništa nije teško jer ima svoj cilj - želi završiti solo pjevanje na akademiji, opera mu je san.

- Nakon toga bih išao van dalje gdje me odnese, govori odlučno.

No, za svaki slučaj nije išao samo u glazbenu školu, objašnjava racionalno, ako bude problema s glasom da ima podlogu iza sebe. Možda bi se mogao baviti elektrotehnikom kao tata.

image
Nera Simic/Cropix

Preselio u Zagreb

U rujnu se zbog svoje velike žudnje za napretkom sam preselio u Zagreb iz rodnog Osijeka. Kod kuće je ostavio roditelje i mlađeg brata i ostavio komfor adolescentskog života jer u metropoli, kaže nam, jednostavno ima najviše prilike za pokazati sve što može. Danas živi u učeničkom domu na Mažuranićevom trgu, a u malenoj sobi sa krevetima na kat ima tri cimera.

- Dečki su super. U nedjelju su se svi nagurali u sobi i gledali moj nastup preko laptopa. Poštuju me zbog toga, ne zezaju. Nedavno smo napravili malu gažu i pjevali svi na katu. Djevojke su na drugom katu i ne smijemo se miješati pa smo njihove narudžbe primali s prozora, smije se Marin.

Iako je njegova soba mala, a obaveza puno, uspijeva se koncentrirati i učiti.

image
Nera Simic/Cropix

- Samo treba dobro organizirati vrijeme. Kad ništa ne radim onda učim. Najčešće cimeri tad odu na trening pa imam i mira.

Teretanu ne propušta

Iako to nikako ne znači da i on ne trenira. Zavidnu formu održava svakodnevnim treningom u teretani koji uvijek nekako ugura, a otkad je krenula pandemija bavio se i 'street workoutom', vježbanjem na otvorenom.

Zagreb nije još previše obišao jer slabo izlazi, do sad je većinom išao na slavlja rođendana od prijatelja. U Domu ima izlaz do 22 sata.

- Zagreb je velik, zanimljiv grad, ali tek kad sam otišao od kuće sam shvatio koliko mi je Osijek važan. Ali znam zašto sam otišao - zbog pjevanja. To mi je sad, govori Marin i dodaje da je nekad umoran od silne jurnjave. No, odustajanje za njega nikad nije opcija. - Idem do kraja. I to je to, napominje.

image
Nera Simic/Cropix

Čak si previše ne dozvoljava čežnju za fantastičnom kuhinjom svoje mame jer, kako kaže, ima fokus.

Vikendi su zato rezervirani za obitelj i stare prijatelje, ali sad kad krenu ispiti svjestan je da će se i to prorijediti.

Bečki dječaci

Od 10. godine glazba je velik dio njegova života, a svira klavir i gitaru. Kaže da se od svojih vršnjaka ne osjeća drugačije, osim po ukusu za glazbu jer on sluša operu i pop-operu. Pavarotti, Carreras i Bocelli su mu uzori.

Kad je imao 11 godina, njegova mama je poslala snimku Bečkim dječacima da upita za savjet kako da dalje rade s njim i oni su ga pozvali da im se pridruži. To je bila velika čast jer bi on bio treći Hrvat koji bi otišao u Bečke dječake, ali bio je premlad i roditelji nisu htjeli riskirati. Ne žali previše za time jer, kaže, da nije to bilo tako ne bi doživio sve što je do sad. A ne bi ništa promijenio.

image
Nera Simic/Cropix

Iza mladog Marina puno je nastupa. Sve je krenulo s RTL-ovim showom "Zvjezdice", na kojemu su mu briljantne izvedbe pjesama ("Mama", "Hallelujah", "Vilo moja", "You Raise Me Up") otvorile brojne mogućnosti i dale poticaj za daljnji napredak. Uslijedili su nastupi na dječjim festivalima, na kojima je zapažen kao veliki potencijal za klasično pjevanje. Ipak, najdraži uspjeh mu je aktivan angažman u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, prvo kao člana dječjeg zbora u operi "Tosca" s Osječkim zumbićima, a zatim u mjuziklu "Moje pjesme, moji snovi", u kojemu glumi Kurta, jednog od von Trappove djece. Za tu ulogu Marin je s ostalim malim glumcima toga projekta dobio Nagradu hrvatskoga glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina. Osim toga, ta je predstava proglašena najboljom predstavom u cjelini.

U Supertalentu je otpjevao pjesmu "Broken Vow" američkog glazbenika Josha Grobana i sve je ugodno iznenadio svojim glasom.

Strašan glas

"Imaš strašan glas, strašne mogućnosti, i pjevaj za sebe, a ne za druge. Kad budeš pjevao za sebe, bit ćeš najbolji svima drugima", kazao mu je Davor Bilman.

"Meni je ovo bilo baš jako jako lijepo, bravo, ja ti dajem jedan ogroman da", komentirala je Martina Tomčić.

image

Marin Bulić

Nova Tv

Nakon Supertalenta bilo je komentara publike da zvuči kao 'Disneyjev princ'. Kaže da mu je drago zbog svih pozitivnih komentara, 'samo da nema hejta'. Iako, dodaje, ni to kad pretjerano ne opterećuje jer se trudi ne čitati ih.

Pitamo ga koliko je za sve što je do sada postigao potreban talent, a koliko rad?

"Talent je tek mali dio. Za operu trebam biti strpljiv i potrebno je još puno rada. To je dugotrajan proces, treba čekati, glas treba sazrijeti. Samo treba biti strpljiv."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:02