OKOLINA BEZ RAZUMIJEVANJA

ISPOVIJEST TRANSSEKSUALCA KOJI JE RODIO 'Svi koji su me susreli u trudnoći mislili su da imam pivski trbuh... Osjećao sam se kao vanzemaljac'

 Screenshot/YouTube
 

Britanac Freddy McConnell (32) na prvi pogled izgleda kao bilo koji drugi otac dok u krilu drži svojeg sina. No njegovo je očinstvo puno drugačije od većine muškaraca jer je on svojeg sina rodio.

Freddy je transeksualac, rođen je kao žena. Zatrudnio je uz spermu donora 2017. godine unatoč tome što je već prošao tranziciju u muškarca.

To je bilo moguće jer je zadržao maternicu u slučaju da će željeti imati djecu, što se i dogodilo.

Freddy je sad u BBC-jevom dokumentarcu (koji je premijerno prikazan prije par dana) po prvi put ispričao svoj nevjerojatan put do očinstva. Iako mu je roditeljstvo ispunjenje sna, priznaje da je u trudnoći potpuno izgubio sebe, piše TheSun.

Još u djetinjstvu, dok je bio djevojčica, želio je biti dječak, a majci Esme Chilton to je otkrio na fakultetu.

"Pomislila sam tad, to znači da nikad neću imati unuke", ispričala je u dokumentarcu njegova majka.

Freddy, koji je studirao arapski, počeo je uzimati injekcije testosterona s 25 godina. Od njih mu je tijelo postalo mišićavije, dobio je više dlaka, bradu i dublji glas te je izgubio menstrualni ciklus.

Uklonio je i grudi, ali se nije odlučio za histerektomiju jer je želio zadržati mogućnost da ima dijete.

Sa 30 godina odlučio je probati zatrudnjeti i prestao je uzimati hormone. Odlučio se za insemenaciju spermom donora.

Odmah se zaoblio, tijelo mu je omekšalo, bokovi su se proširili. "Osjećao sam se kao je*** vanzemaljac. Pitao sam se što radim".

Nakon neuspješnog prvog osjemenjivanja, već drugo je uspjelo. Majka je bila cijelo vrijeme uz njega.

U dokumentarcu je ispričala da je ona voljela biti trudna i podržala je sina u odluci. "Svatko bi to trebao iskusiti, zašto ne? Posebno muškarci...".

Screenshot/YouTube
Mama Esme bila mu je velika podrška

Pratila ga je i na ultrazvuk kojim mu je potvrđena trudnoća.

"Srce mi je ludo lupalo. U trudnoći sam potpuno izgubio sebe. Stranci koji bi me idućih mjeseci sretali nisu mogli niti pomisliti da sam trudan, svi su mislili da imam pivski trbuh", prisjeća se Freddy.

U dokumentarcu prikazuju trenutak njegovog odlaska u bolnicu, bolne trudove i porođaj u vodi.

"Da muškarci to stalno moraju prolaziti stalno bi slušali o tome", kaže.

Na djetetovom rodnom listu imenovan je kao majka jer je to bila jedina mogućnost koju su mu dali. Na to se žalio londonskom Višem sudu i postoji šansa da njegov sin postane prvo dijete koje legalno nema majku.

Iako svakodnevno dobiva prijetnje i mnogi mu govore da nije normalno da muškarac rodi dijete, Terry kaže da ga u svemu najviše hrabri ljubav prema mališanu.

"Osjećam snažnu povezanost sa sinom. Želim biti uz njega cijelo vrijeme, nedostaje mi noću kad je u svom krevetiću. Šteta što drugi muškarci ne mogu osjetiti tu ljubav", zaključuje Freddy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:23