1. Vašu konobu Marenda u staroj šibenskoj gradskoj jezgri mnogi nazivaju kultnim gastronomskim mjestom. Kako ste počeli?
- Kada smo 2009. godine preuzeli lokal od gospođe Anke, on je već bio okupljalište onih koji su dolazili u vrijeme marende pojesti nešto fino i cjenovno pristupačno, na žlicu. Imamo svaki dan jedno kuhano jelo po starim receptima, kako se kuha i u kućanstvima. Jedan dan je to sezonsko varivo, drugi pašta fažol, pa sarma zimi ili punjene paprike ljeti, leća, orzo, lešo meso, petkom bakalar, girice, lignje...
2. Poznati ste po oglavini i bunceku. Znaju li strani turisti što je to?
- Ako ne znaju, objasnimo im. Oglavina je polovica prosušene svinjske glave koju u većim količinama kuhamo u jutarnjim satima i prije serviranja odvajamo od kosti. Za nju se može r...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....