SULUDA PRIČA

IZNENAĐUJUĆI RASPLET PRIČE KOJA JE HIPNOTIZIRALA SVIJET Slavni zoološki vrt Joea Exotica završio u rukama žene čije je ubojstvo naručio!

 Profimedia
 

Amerikanka Carole Baskin, čiji je dugogodišnji rat s Josephom Maldonadom-Passageom, poznatijim pod imenom Joe Exotic, ovjekovječen u Netflixovoj hit-seriji "Tiger King", dobila je pravo na zoološki vrt svoga velikog neprijatelja. Sud u Oklahomi presudio je u njezinu korist, dajući joj kontrolu nad 64 tisuće četvornih metara zemljišta s velikim mačkama u okrugu Garvin u Oklahomi.

Vlasnica utočišta za životinje u Floridi godinama je kritizirala bivšeg vlasnika Maldonada-Passagea zbog postupanja sa životinjama, a ta je svađa završila na sudu i dokumentirana je u seriji "Tiger King" koja je imala rekordnu gledanost u vrijeme karantene zbog Covida-19. Maldonado-Passage aka Joe Exotic, koji je na crno dilao egzotične životinje, optuživao je Carole Baskin da mu pokušava uništiti posao ocrnjujući ga na društvenim mrežama i objavljujući na YouTubeu snimke koje ga prikazuju u lošem svjetlu. Baskin ga je optuživala za zlostavljanje životinja i vodila je kampanju protiv njegova iskorištavanja tigrova za zaradu.

Joe Exotic,
Profimedia /
Joe Exotic

Joe Exotic prenio je još 2016. godine vlasništvo nad parkom partneru Jeffu Loweu, a Loweova kompanija sada ima 120 dana da isprazni zemljište i sve životinjske stanare. Joe Exotic pratio je suđenje iz zatvora. Naime, lani je osuđen zbog pokušaja likvidacije Carole Baskin unajmljivanjem plaćenog ubojice te služi 22 godine zatvora zbog tog i drugih zločina koji uključuju zlostavljanje životinja. Prema sudskim dokumentima, Joe Exotic je pokušao platiti 3000 dolara za njezino ubojstvo. Ubio je pet tigrova, protuzakonito prodavao mladunčad lemura i krivotvorio dokumente.

Sigurno nije sretan. Carole Baskin je zoološki vrt dobila kao kompenzaciju za nikad isplaćenih milijun dolara odštete nakon prijašnje tužbe protiv njega. Nova sudska presuda, kojom dobiva park, počiva na prijašnjoj presudi prema kojoj je Exoticovo prenošenje vlasništva nad parkom Loweu i majci bilo protuzakonito i služilo isključivo kako bi izbjegao vjerovnike.

Florida,   - Netflix star 'Tiger King' Joe Exotic's country music video

Trenutačni vlasnik parka, Lowe, nije iznenađen odlukom suda da zemljište dođe u ruke Carole Baskin. "Očekivali smo da će Baskin dobiti prava na bivši park i nismo osporavali njezin zahtjev. Otvorit ćemo novi park Tiger King u Thackervilleu s velikim mačkama u roku od 120 dana", rekao je odvjetnik Jeffa Lowea za CNN. Supružnici Lowe izjavili su kako "čestitaju Carole što je za dobivanje jednog milijuna dolara odštete na sudu potrošila 2,5 milijuna i što je na kraju završila s komadom zemlje u zabačenom dijelu Oklahome".

"Postoji mogućnost da su tamo zakopani ljudski ostaci pa će se osjećati udomaćeno. Mi otvaramo novi Tiger King park iza najvećeg kasina na svijetu u Thackervilleu", izjavio je par, aludirajući na optužbe protiv Carole Baskin da je ubila drugog supruga i njegovim tijelom nahranila velike mačke u svom utočištu. Njezin drugi suprug nestao je bez traga 1997. godine.

Florida,   - Netflix star 'Tiger King' Joe Exotic's country music video

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:03