LIJEPA PROSJAKINJA

JEDNA ULIČNA FOTOGRAFIJA PROMIJENILA JOJ JE ŽIVOT Prosjačila je na ulici kad je zapela za oko fotografu: 'Bio sam opčinjen njezinom ljepotom'

Rita Gaviola
 Instagram
 

Dan 14. svibanj 2016. bio je sudbonosan za djevojčicu Ritu Gaviolu. Filipinski fotograf Topher Quinto Burgos snimio ju je na ulici grada Lucbana kako prosi. Siromašna, ali prekrasna Rita do novca je za sebe i obitelj dolazila žicanjem na ulici, no s jednim se snimkom sve promijenilo.

Danas 14-godišnja djevojčica zvijezda je u Aziji. Zahvaljujući fotografiji koju je snimio i objavio Burgos, angažiraju je kao glumicu i model, a posebno je uzor i idol mladim Filipincima i Filipinkama, piše Huffington Post.

Gaviola je sa svojih četvero braće i sestre proživjela teško djetinjstvo u neimaštini. ‘Bio sam opčinjen njezinom ljepotom. Tražio sam dobar kut i fotografirao je’, rekao je Burgos.

Ta je fotografija na internetu podijeljena više tisuća puta i još tad je o njoj pisao poznati Buzzfeed. Korisnici interneta sažalili su se nad djevojčicom pa su skupljali novac za njezino školovanje.

Naravno, tada su lokalni mediji također postali svjesni male ljepotice pa se jedne godine pojavila u filipinskoj verziji reality showa Big Brohter. Tako je postala nacionalna zvijezda pa ne čudi da je na Instagramu danas prati gotovo 100.000 ljudi.

Rita je zahvalna na fotografiji koja joj je promijenila život, a s fotografom je još uvijek u kontaktu. ‘Još se sjećam dana kad me fotografirao. Bila sam uplašena i tužna jer nisam znala što se događa’, rekla je Rita i priznala da se zapravo bojala zatvora zbog ilegalnog prosjačenja.

A post shared by Rita Gaviola (@babyrita13) on

Merry Christmas everyone

A post shared by Rita Gaviola (@babyrita13) on

A post shared by Rita Gaviola (@babyrita13) on

Starmagic

A post shared by Rita Gaviola (@babyrita13) on

First family picture sana namin kaya lang wala c kuya jecsan dito #throwback

A post shared by Rita Gaviola (@babyrita13) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:33