NIJEDAN SLUČAJ

Kako se jedina škola u Hrvatskoj koja je bila otvorena za učenike svih razreda sačuvala od korone

 Britanska međunarodna škola
Četiri linije obrane bile su efikasne svo ovo vrijeme i omogućile normalnu nastavu, ali i da se djeca bave sportovima

Britanska međunarodna škola u Zagrebu, jedina u Hrvatskoj koja je nakon zimskih ferija otvorila vrata učenicima svih razreda, uspješno se do sada obranila od prodora koronavirusa. Četiri linije obrane, od ulaza do učionica i sportskih terena bile su efikasne i svo ovo vrijeme nije zabilježen niti jedan slučaj zaraženih učenika ni profesora.

”Prije svega kontaktirali smo struku, epidemiologe, a prednost naše škole je i to što roditelji učenike dovoze i ne moraju ići javnim prijevozom. Također smo bili u stalnom kontaktu s roditeljima, a sustav smo tako organizirali da postoje zaštitni 'baloni' na svim mjestima u školi”, kaže dr. Martin-Tino Časl, koji je u zagrebačkim Dedićima otvorio i prvu privatnu školu u Zagrebu.

Roditelji djeci prije odlaska u školu mjere temperaturu, to se radi i na ulazu u školu, slijedi postupak dezinfekcije i svo vrijeme nastave učenici nose kvalitetne maske. Nastava je organizirana na način da učenici ne dolaze u isto vrijeme i sve to je omogućilo normalnu nastavu, ali i da se djeca bave sportovima.

Sada kada je županijama prepuštena odluka o povratku učenika u školske klupe primjer Britanske međunarodne škole u Zagrebu može biti dragocjen i u mjesecima koji dolaze. Posve je jasno da je nastava 'u živo' nezamjenjiva, ali uz strogo pridržavanje mjera kao što je u školi u Dedićima bilo i do sada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 21:36