ČOVJEK OD OBEĆANJA

Kedžo velikog srca: Daruvarčanki koja boluje od multiple skleroze zapjevao je kod kuće!

Damir Kedžo u Daruvaru

 Privatni album, Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Ovako nešto čovjeku se dogodi jednom u životu. Mislim da će me ovaj dobar osjećaj držati još dugo, dugo, rekla je Slađana Sabo

Daruvarčanka Slađana Sabo prvi put čula je Damira Kedžu još 2003. godine kad se pojavio na audiciji za prvu i jedinu sezonu talent showa Nove TV "Story Supernova Music Talents". Oduševio ju je svojim glasom, osobnošću i interpretacijama pjesama koje su ga tad dovele među sedam najboljih mladih talenata u Hrvatskoj.

Slušala ga je i kad je bio član prvog hrvatskog boy benda Saša, Tin i Kedžo i nakon što je nastavio solo karijeru. Obožava njegove pjesme "Nedodirljiva", "Srce mi umire za njom" i "Izbor je tvoj", ali nikad ga nije imala prilike čuti uživo.

Omiljeni pjevač

Slađana punih 14 godina boluje od multiple skleroze. Posljednje dvije godine prikovana je za kolica. Prošli Vinodar silno je željela otići na koncert Damira Kedže na glavni daruvarski trg, no kako je u kolicima, a stanuje na drugom katu, ta joj se želja, nažalost, nije mogla ostvariti. Taman da ju je netko i mogao spustiti zajedno s kolicima s drugog kata, jednostavno je bila preslaba da izdrži koncert svog omiljenog pjevača.

Kad je tu tugu u Slađaninim očima vidjela njezina prijateljica Višnja Kašpar, koja je redovito obilazi i pomaže joj oko svakodnevnih poslova, otišla je na glavni daruvarski trg i uspjela nekako doći do Kedže. Ispričala mu je priču o prijateljici Slađani i njezinu snu da ga čuje uživo. Budući da je Kedži tijekom nastupa za Vinodar "pukao" glas, obećao je tad Daruvarčanima da će doći ponovno i održati "pošteni" koncert. Besplatno. Obećao je još nešto. Preko Višnje je videoporukom poručio Slađani da će ju sljedeći put posjetiti u njezinu stanu i otpjevati joj omiljenu pjesmu, piše Mojportal.hr.

Od tog dana pa sve do prošlog četvrtka, Slađana je živjela u nadi da će Kedžo ispuniti svoje obećanje. Iako su joj neki govorili da ne gaji lažne nade jer je Kedžo to vjerojatno odmah zaboravio, pjevač ih je sve demantirao i pokazao da je čovjek od riječi. U četvrtak nakon tonske probe, otišao je kod Slađane u njezin stan na Trgu kralja Petra Krešimira IV u Daruvaru, popričao s njom i naravno, otpjevao joj pjesmu.

Ostala bez teksta

- Stvarno me jako iznenadio, koliko je divan, pristojan, pozitivan, pristupačan, naprosto jedan jednostavan čovjek. Ja sam, naravno, ostala bez teksta kad je došao. A stvarno mogu puno pričati. Iako su mi rekli da će doći poslije tonske probe, nekako nisam u to vjerovala jer on je ipak zvijezda. Osim toga, došao je u Daruvar održati koncert, a ne mene posjetiti. Čučnuo je pokraj mene, razgovarali smo, pažljivo je slušao sve što mu govorim, a onda mi otpjevao pjesmu koju sam odabrala, a to je pjesma ‘Moj izbor‘ - ispričala je u jednom dahu Slađana koju je, kaže, posebno oduševilo kad ju je Kedžo zamolio da mu ne persira.

image

Damir Kedžo i Slađana Sabo

Privatni album

- Nemoj mi, molim te, govoriti ‘Vi‘, mi smo sad prijatelji - rekao joj je Kedžo. Otkrio joj je da ima dosta prijatelja koji imaju multiplu sklerozu i da točno zna kroz što sve prolazi. To ju je posebno dirnulo. I što je još važnije, podiglo joj je samopouzdanje.

- Nisam od njega očekivala tako nešto. Stvarno me dirnuo. Malo je takvih ljudi - rekla je Slađana za Mojportal.hr i otkrila kako joj je Kedžo priznao da je ona prva osoba koju je posjetio u obiteljskom domu i nešto joj otpjevao.

Dobar osjećaj

- Ovako nešto čovjeku se dogodi jednom u životu. Evo, dogodilo se i meni. Mislim da će me ovaj dobar osjećaj držati još dugo, dugo. I na tome mu hvala - sretna je Slađana Sabo, koja se ovim putem zahvalila i svojoj prijateljici Višnji koja joj je zapravo sve ovo omogućila.

Slađana i Višnja upoznale su se u domu u kojem je bila smještena Višnjina majka.

image

Višnja Kašpar i Damir Kedžo

Privatni album

- Tamo smo jako puno razgovarale, povezale se i postale prijateljice. Obilazim je svaki dan i pomažem joj oko svega što joj je potrebno. Zapravo mislim da joj najviše pomažem tako što razgovaram s njom. Zato sam, između ostaloga, i organizirala sve ovo s Kedžom jer sam znala da će ju to psihički podići. I mislim da sam u tome uspjela. Evo, koliko je dana prošlo od njegova posjeta, a ona je još uvijek presretna. To mi je bio i cilj - zaključila je Višnja Kašpar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:11