GIDDY-UP!

KENNY KRAMER, INSPIRACIJA ZA LEGENDARNI LIK IZ SEINFELDA On stvarno postoji i sada svima želi ispričati kako je završio u obožavanoj seriji

 Hulton Archive / NBC/Getty Images

Kenny Kramer, susjed sukreatora kultne serije Seinfeld Larryja Davida i inspiracija za legendarni lik Cosma Kramera, najavio je da piše knjigu o svom životu, piše New York Daily News.

U knjizi će Kramer otkriti kako je to živjeti 'na uglu popularne kulture i Seinfeld svemira'. 'Teško mi je sjesti i pisati, međutim stalno se vraćam ovoj knjizi', objašnjava Kramer New York Daily Newsu dok jede sendvič u zalogajnici Westway - mjestu gdje su Jerry Seinfeld i Larry David prvi puta raspravljali o ideji da naprave sit-com o ničemu.

Samohrani otac, stand-up komičar, prijatelj glazbenika Josea Felicijana i komičara Gabe Kaplana, izumitelj disko nakita, turistički vodič specijaliziran za seriju Seinfeld i kandidat za gradonačelnika New Yorka Libertarijanske stranke - Kenny Kramer vodio je zanimljiv život i prije i poslije Seinfelda.

'Godinama i godinama su mi ljudi govorili da bi trebao napisati knjigu jer imam toliko puno zanimljivih priča', rekao je Kramer.

Jedna od tih priča je i priča o upoznavanju Larryja Davida, osobe koju će svojom pojavom inspirirati da stvori jedan od omiljenih likova u povijesti televizije.

Kramer je Davida privolio da nastupi s njim u kabaretu u kompleksu zgrada Manhattan Plaza. David je prvo pristao pa se sat vremena prije šoua pokušao izvući. Kramer je poludio. 'Ako se ne pojaviš, ovo će biti naš posljednji razgovor. I želim ti unaprijed reći - je*i se!', rekao mu je Kramer putem telefona.

David se pojavio i odradio izvrstan nastup.

Sljedeći su se dan našli na ručku te su se počeli intenzivnije družiti. 'Kako je to Humphrey Bogart u Casablanci, bio je to početak lijepog prijateljstva', dodao je Kramer.

Osim što radi na knjizi, Kramer već 20 godina vodi turiste po poznatim lokacijama iz serije Seinfeld. Upravo se priprema za 21. godinu. 'Ovo bi mogla biti i posljednja', šali se.

Kramer još uvijek nema izdavača za svoju knjigu, međutim teško je zamisliti da će tako i ostati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 01:32