UNAKAŽENA

Kineska glumica izašla u javnost po prvi put nakon plastične operacije: ‘Ostala sam bez nosa‘

 Gao Liu/Weibo
Završila je s nekrozom vrha nosa, što znači da je tkivo odumrlo. Stvar je ispala tako grozna da je čak razmišljala o samoubojstvu

Budite oprezni, nemojte zbog svake gluposti kod plastičnog kirurga, upozorila je kineska pjevačica i glumica Gao Liu. Podijelila je s fanovima fotografije svog nosa koji je u plastičnoj operaciji neugodno nagrđen.

Operacija je pošla po zlu, pa je završila s nekrozom vrha nosa, što znači da je tkivo odumrlo. Zato je nije bilo mjesecima u javnosti, objasnila je Gao Liu na kineskoj društvenoj mreži Sina Weibo, gdje ima pet milijuna pratitelja. Plastična kirurgija jako je popularna u Kini. Glumica u usponu obratila se kirurgu u Guangzhou kojeg joj je preporučio prijatelj. "Cijeli postupak trajao je četiri sata. Mislila sam da ću za ova četiri sata postati ljepša", napisala je Gao Liu. Umjesto toga, na nosu je dobila ružnu crnu krastu.

image
Gao Liu/Weibo

To je bio početak noćne more.

Rekli su joj da će se moći vratiti u javnost u prosincu ili najkasnije u siječnju, ali nije tako bilo. Nos joj je bio nadražen, osjećala je trnce. Više puta se upalio. Koža na vrhu nosa postajala je sve tamnija. Stvar je ispala tako grozna da je čak razmišljala o samoubojstvu. Na kraju je završila na dva mjeseca u bolnici, ali njene muke još nisu gotove: zbog težine komplikacija najmanje još godinu dana morat će pričekati na rekonstrukciju nosa, prenosi BBC.

image
Gao Liu/Weibo
image
Gao Liu/Weibo

Estetska kirurgija posebno je popularna među mladim Kinezima. South China Morning Post, list iz Hong Konga, objavio je da je gotovo dvije trećine od 20 milijuna ljudi koji su prošli operaciju mlađe od 30 godina, a svaki peti bio je post-milenijalac, mlađi od 21 godine. Mnogi maturanti odlučuju se na plastične operacije prije odlaska na studij, vjerujući da će im to poboljšati šanse u poslu i ljubavi. No zbog toga je i puno nestručnih operacija. No tržište je i tu jače od države: broj nelicenciranih klinika za plastičnu kirurgiju premašio je 60.000, ili šest puta više od redovnih klinika, piše pekinški Global Times.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 22:10