MALO NEUKUSNO

Koronavirus za Noć vještica? Maske izazvale polemiku: ‘Neprimjerene su, zabranite ih!‘

 Amazon/screenshot
Cijena im se inače kreće oko 30 britanskih funti što je nekih 250 kuna, a sve su ironijom sudbine proizvedene u Kini

Nakon brojnih kritika, kompanija Amazon obećala je povući iz prodaje "korona" maske za Noć vještica s njihove stranice (iako se to još uvijek nije dogodilo).

Galamu su podignule udruge roditelja s pravom zgrožene maskama od lateksa koje predstavljaju opaki virus, a koje su ocijenile "iznimno neukusnima".

image
Amazon/screenshot

Cijena im se inače kreće oko 30 britanskih funti što je nekih 250 kuna, a sve su ironijom sudbine proizvedene u Kini. Pored toga na njima je istaknuto kako su za "tinejdžere i odrasle".

Jedan od proizvođača stavio je pak u opis proizvoda kako će maska "nevjerojatan i trajni dojam", a sve to događa se u trenutku kada je broj preminulih od koronavirusa u svijetu premašio je milijun ljudi.

image
Amazon/screenshot

A pored toga što je Amazon odlučio ukinuti prodaju spornih maski preko svoje stranice krenula je još jedna kampanja, ona za ukidanje Noći vještica, točnije aktivnosti koje uz nju uobičajeno idu. Tako su šefovi britanske policije ukazali kao bi oVe godine trebalo otkazati tradicionalno skupljanje slatkiša i krijes za Halloween.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:55