TERMINALNO BOLESNI

'KROZ PAR DANA MORAT ĆU SAHRANITI SVOJU DJEVOJČICU... A ONDA ĆU MORATI POKOPATI I OCA' Shrvana majka na Facebooku objavila fotografiju koja slama srce

 © Facebook
 

Ally Parker s Floride, majka petogodišnje djevojčice koja gubi bitku protiv agresivnog oblika raka mozga podijelila je srcedrapajuću fotografiju na svom Facebook profilu koja pokazuje koliko razarajući učinak ova smrtonosna bolest ima na jednu obitelj.

Međutim, bolest malene djevojčice nije jedini križ ove majke - njezin otac Sean Peterson, koji na fotografiji sjedi pokraj bolesne unuke u stanju očaja, u terminalnoj je fazi bolesti motoričkih neurona, što znači da bi i on i njegova unuka mogli biti sahranjeni u razmaku od samo nekoliko tjedana.

Početkom prosinca malenoj Braylynn Lawhon dijagnosticiran je difuzni intinzični pontini gliom, vrlo rijedak i agresivan oblik raka mozga koji se javlja kod djece u dobi između pet i 10 godina, a od kojeg se dosad nitko nije izliječio.

Njezino stanje naglo se pogoršalo, i dok se liječnici bore za njezin život, majka Ally svega je svjesna:

- Svi mi mislimo da će nas djeca nadživjeti... ni mi nikad nismo pomislili da će naša draga Braylynn otići prva - napisala je na svom Facebooku.

- Prošla godina bila je teška, no ne mogu ni zamisliti koliko će tek ova godina biti teška i koliko već jest. Za par dana morat ću sahraniti ovu prekrasnu djevojčicu. Za par mjeseci, možda čak tjedana kasnije, morat ću pokopati svog oca. Oboje mojih heroja otići će u istoj godini - napisala je u dirljivoj objavi ispod koje je ostavljeno više od 5000 komentara podrške.

- Kako nam se to moglo dogoditi. Što smo napravili da smo ovo zaslužili? Zašto nas moraju napustiti? Što bi mi trebali raditi? Odbijam vjerovati da postoji razlog zbog kojeg se ovo događa. Ovaj svijet je jedno ružno mjesto - zaključila je shrvana majka.

Ipak, obitelj još gaji nadu u izlječenje svoje kćeri nakon što su čuli za revolucionarno eksperimentalno liječenje u Meksiku. Stoga trenutno skupljaju donacije putem stranice GoFundMe, a za proceduru bi trebali prikupiti ukupno 300.000 dolara.

Tretman koji osiguranje ne pokriva košta oko 30.000 dolara, a pošto je ovaj karcinom izuzetno agresivan, trebalo bi proći nekoliko ciklusa.

- Braylynn je još uvijek ovdje. Puls joj je još snažan i svi ostali vitalni znakovi su tu. Još uvijek je s nama, još uvijek se bori , još uvijek je jaka - napisala je Parker u ponedjeljak.

Na Facebook stranici Braylynn's Battalion kojom želim podići svijest o tumoru DIPG napisala je:

- Moja djevojčica zaslužuje sretan život kao i svako dijete koje se suočava s DIPG-om. Moramo pronaći lijek, nijedno dijete ne smije umrijeti od ove bolesti - napisala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 17:44