FESTIVAL MODULEE

Kubanska hrana, kokteli i sladoledi kod Velesajma: ‘Ovo je najveći dnevni boravak na otvorenom‘

Festival Modulee
 Goran Jakuš
DJ-i, pivo i nogomet posjetitelje čekaju svaki dan do kraja srpnja, a kompleks od 1000 kvadrata inspiriran je londonskim Boxparkom

Modularni pop-up kompleks, za koji organizatori kažu da je prvi takav u Hrvatskoj, inspiriran londonskim Boxparkom i praškim Manifestom, otvoren je na prostranoj površini od tisuću kvadrata na istočnom parkiralištu uz Aveniju Većeslava Holjevca u Novom Zagrebu.

Zamišljen kao prostor za druženje i zabavu na otvorenom, ovaj mobilni kompleks sačinjen je od pokretnih kućica/kontejnera koji se mogu preslagivati i brzo seliti, upravo je ono što gradskoj urbanoj sceni u doba pandemije treba, uvjereni su organizatori.

image
Festival Modulee
Goran Jakuš

Što se nudi?

Nastupi mladih DJ-jeva te soul, pop i funk glazbenika, street-food varijante meksičke i kubanske hrane, sushija, hamburgera i gazpacha dočekat će posjetitelje koji se uz to mogu zasladiti se ručno rađenim sladoledom te potražiti osvježenje od ljetnih vrućina u craft pivi i koktelima.

image
Festival Modulee
Goran Jakuš

Osim žive glazbe, posjetitelji mogu navratiti i do pop-up galerije gdje će tijekom ljeta biti izloženi radovi raznih vizualnih umjetnika.

Za sve one koji se žele opustiti nakon posla pripremljene su ležaljke, ljuljačke i klupe, a organizatori nisu zaboravili niti na fanove „najvažnije sporedne stvari na svijetu“ pa je za njih organizirano gledanje Europskog prvenstva u nogometu na velikom ekranu.

image
Festival Modulee
Goran Jakuš

Zagrebački Modulee projekt je Maje Barišić iz tvrtke Modulee, autor arhitektonskog rješenja je studio OPA arhitektura, vizualni identitet osmislila je agencija Señor, a kreativna produkcija pod vodstvom je Katapult promocije.

image
Festival Modulee
Goran Jakuš

Svi oni koji ljeto provode u gradu i traže novo mjesto za izlazak Zagrebački Modulee mogu posjetiti do 31. srpnja, radnim danom od 17 do 23 sata te vikendom od 11 do 23, u skladu s epidemiološkim mjerama Stožera, a ulaz je besplatan. Parking je osiguran, a javni prijevoz u blizini.

image
Festival Modulee
Goran Jakuš
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:17