NEOČEKIVANI LJUBIMCI

Kupila jaja u supermarketu, pa se šokirala što je uslijedilo: ‘Ovo je nevjerojatno i preslatko‘

Patkice, inkubator
 Facebook
‘Bila sam uzbuđena, ali i svjesna da stvar možda neće uspjeti... Ipak su ta jaja bila bacana u kamion za dostavu‘

Charli Lello (29) iz Hertfordshirea u južnoj Engleskoj ponosna je vlasnica tri patke kojima je dala imena Beep, Peep i Meep, a njezini ljubimci postali su viralan hit nakon što je BBC objavio priču o tome kako je Charli uopće došla do njih.

Naime, ona je u lokalnom supermarketu Waitrose kupila jaja proizvođača Clarence Court s kojima je odlučila napraviti eksperiment. Stavila ih je u inkubator i čekala... A onda su se izlegla tri pernata mališana.

- Patke će živjeti vrlo sretan život s mojim pilićima - izjavila je Engleskinja.

Glasnogovornik Waitrosea rekao je kako su oplođena jajašca sigurna za jelo i apsolutno ih je nemoguće razlikovati od normalnih jaja, osim ako nisu "inkubirana".

Lello, koja inače radi kao pomoćnica menadžera u spomenutoj trgovini, na ideju s eksperimentom došla je nakon što je na Facebooku vidjela video u kojemu je netko iz jaja iz supermarketa dobio - prepelice.

- Bila sam uzbuđena, ali i svjesna da stvar možda neće uspjeti... Ipak su ta jaja bila bacana u kamion za dostavu, zatim su ih vozali kolicima do polica, tko zna koliko ljudi ih je u međuvremenu pokupilo pa opet odložilo...

Mjesec dana nakon što sam ih stavila u inkubator, čula sam slabašno piskutanje i patkice su počele izlaziti iz jaja. Bilo je nevjerojatno gledati rađanje tih najslađih, malih pahuljica, ali slično iskustvo definitivno neću ponavljati - ispričala je Charli.

Glasnogovornica farme Clarence Court rekla je kako je šansa da se patka ovako izlegne iznimno malena, ali ne i nemoguća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 17:01