ZA SVAKU POHVALU

LAURA (29) VRAĆA VJERU U LJUDE Pokrenula lavinu dobrote: 'Prvotna je ideja bila naći 10-ak djevojaka, sad se nadam da ćemo ih razveseliti mnogo više'

Laura Palančević
 FACEBOOK
 

- Odlučila sam odjenuti deset djevojaka za maturalnu večer, našminkati ih i napraviti im frizure uz pomoć vizažistice. Sad trebam pomoć - za početak, da mi se jave djevojke s područja grada Osijeka slabijeg imovinskog stanja kako bismo mogli započeti ovu prekrasnu priču - ovako glasi status na Facebooku koji je nedavno napisala Osječanka Laura Palančević (29) i pokrenula pravu lavinu dobrote.

Plemenita objava ove trenerice i vlasnice sportskog centra počela se širiti društvenim mrežama, a ljudi koji se žele priključiti akciji iz sata u sat sve je više, piše Glas Slavonije. Priča se zakotrljala čak i izvan granica Lijepe Naše, tako da će se akcijom pomoći višestruko više djevojaka od planiranoga, otkriva Laura. Na ideju je došla kad je raskrčivala ormare i vidjela da i sama ima puno toga što više nikad neće odjenuti.

Bliže se maturalne zabave, koje djevojkama ostaju među najljepšim uspomenama. No, koštaju i nekoliko tisuća kuna - mnogi si roditelji to ne mogu priuštiti, a velik broj njih odlazi i u dodatni minus. Svjesna teške financijske situacije u mnogim obiteljima u gradu Osijeku, Laura je odlučila pomoći takvim djevojkama.

- Svaka od nas u ormaru ima nešto svečano što nam ne treba i što sigurno više nećemo odjenuti. Prvotna je ideja bila preko društvenih mreža oglasiti akciju kako bismo pronašli desetak djevojaka, čiji roditelji nisu u mogućnosti priuštiti im maturalnu večer, a koje bismo odjenule ja i žene koje treniraju kod mene u fitness centru, dok bi se za šminku i frizuru pobrinule moje prijateljice i poznanice - vizažistice i frizerke. Ubrzo su mi se počele javljati i druge frizerke i vizažistice iz Osijeka, tako da vjerujem da to neće biti samo deset ili 15 djevojaka, nego najmanje dvostruko više - kaže Laura, čiji mobitel ne prestaje zvoniti. Javljaju se djevojke koje žele donirati svoje maturalne i svečane haljine, njihove majke i druge žene.

- Velika je zainteresiranost onih koji žele pomoći. Javljaju se žene iz cijele Hrvatske - od Dubrovnika do Zagreba, ali i iz BiH i Slovenije - napominje Laura koja je ugodno iznenađena neočekivano velikim odjekom svoje akcije, piše Glas Slavonije.

- Koliko god se donacija prikupi, sve će se podijeliti, a djevojke ćemo sigurno uspjeti pronaći. Vjerojatno ćemo sastaviti e-mail i poslati obavijest svim osnovnim i srednjim školama u Osijeku. Nadam se da ćemo razveseliti velik broj maturantica - kaže Laura, koja se već godinama uključuje u različite humanitarne akcije - od prikupljanja odjeće i obuće za siromašne do prigodnih paketića za djecu povodom blagdana. Zbog zdravstvenih je problema posljednje dvije godine bila prisiljena prestati baviti se humanitarnim radom, no taj se važan dio njezina života sad nastavlja ovom hvalevrijednom akcijom.

- Djevojke će same doći probati haljine i dodatke te odabrati što im se sviđa i odgovara. Izbor će biti velik. Bit će i kraćih, dužih i dugačkih svečanih haljina. Sve su to kupljene ili sašivene haljine odjevene samo za jednu prigodu - krizmu, vjenčanje, maturalnu zabavu, krštenje... Također se to odnosi i na cipele, sandale, nakit... Žene mi pišu da žele pokloniti haljinu koju su jednom odjenule kako bi se djevojka osjećala onako kako su se one osjećale noseći ju - posebno i sretno. Vjerujemo da će svaka djevojka pronaći kombinaciju prema svom ukusu, a sve im ostaje u trajnom vlasništvu’, kaže Laura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 20:35