ŠOK U ORDINACIJI

LIJEČNICA IZVRIJEĐALA TRANSRODNU OSOBU U ZAGREBAČKOJ PRIVATNOJ POLIKLINICI 'Izlazi otpadu, smradu, srami se. Pi*** ti nikada neće narasti'

 Nova TV/Provjereno

Ekipa ''Provjerenog'' Nove TV večeras donosi neugodno iskustvo transrodne osobe u liječničkoj ordinaciji. Uvredljive riječi koje mu je izgovorila liječnica je snimio.

- Radi što hoćeš, uzimaj testosteron, dobivaj dlake, promijeni se kako hoćeš, ali pi*** ti nikada neće narasti. Kod mene u kirurgiji radi najpoznatiji čovjek na svijetu koji je promijenio spol, a ja sam zgrožena da čovjek to sebi može napraviti, jer od toga nema ništa, nema osjetilnih tjelešaca, nema to smisla. Radite što hoćete djeco u sobi, što se mene tiče kupite 50 igračaka, ali na tijelo da niste utjecali'', monolog je kojeg je slušala transrodna osoba na rutinskom pregledu ultrazvukom u jednoj zagrebačkoj privatnoj poliklinici.

Na pregled je stigao u pratnji supruge i kada je doktorica počela govoriti nisu ništa shvaćali. Za pregled u privatnoj poliklinici odlučio se misleći da će imati bolju i bržu uslugu, ali nije računao da će naići na liječnicu s predrasudama. Uopće ih nije ni nastojala prikriti. U jednom trenutku tjerala ih je van iz ordinacije riječima: ''Izlazi, mrš, smradu, otpadu, sram Vas bilo, srami se. Mrš.''

On je rođen u manjoj sredini nedaleko Zagreba i to kao djevojčica, no već u ranoj mladosti, osjećao se kao dječak. Dogodi se to u jednoj od otprilike 20 tisuća trudnoća. Navala hormona u fetusu poremeti spol i dijete se rodi kao djevojčica, a zapravo je dječak, odnosno tijelo raste u ženu, a osoba je zapravo muško.

- Od najranijeg djetinjstva neke su razlike bile očite te sam za sebe govorio da sam dječak, a ne djevojčica iako to tad nisam znao objasniti niti mi je itko drugi znao objasniti, niti je bilo potrebe da mi objašnjava. Jednostavno sam bio sretno dijete, živio sam i bilo je sve ok', rekao je.

Ekipa Provjerenog kontaktirala je i liječnicu, no ona nije htjela pred kameru. U telefonskom razgovoru samo je zanijekala neprimjereno ponašanje, iako su njezine riječi snimljene.

Cijelu priču o ovom slučaju možete pogledati večeras u ''Provjerenom'' na Novoj TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. siječanj 2024 13:27