RESTORAN IZ PAKLA

Ljeto nije ni blizu, a već je počelo: ‘Popili smo dva mohita, pojeli raka i dobili račun od 800 eura!‘

Par imao neugodno iskustvo u grčkom restoranu

 Facebook
Ovo nije prvi put da je spomenuti ozloglašeni restoran preveslao svoje goste

Jednom je američkom paru odlazak u restoran pošteno prisjeo nakon što im je na stol ‘sletio‘ račun u iznosu od 860 dolara za obrok i pića. Riječ je o ozloglašenom prevarantskom restoranu na grčkom otoku Mikonosu, s kojim su već ranije posjetitelji imali neugodna iskustva i rado ih dijelila na Trip Advisoru.

31-godišnja Jessica Yarnall i 30-godišnji Adam Hagaun iz Montane odlučili su se počastiti koktelima, za koje su vjerovali da će svaki koštati 27 dolara u DK Oyster baru na plaži ovog grčkog otoka. Međutim, nakon uživanja u rakovima i grčkoj salati koje su zalili s dva mohita, stigao je račun u iznosu od paprenih 860 dolara (oko 800 eura).

Kad su se požalili na račun, osoblje im je odgovorilo da su im dali ‘kratke čašice‘ koje su bile samo ‘primjer mohita‘ te da pravi mohito zapravo košta po 107 dolara svaki. Na jelovniku se činilo da je cijena za noge raka 40 dolara, no u stvarnosti je to cijena za jedan gram tog jela.

image

Par imao neugodno iskustvo u grčkom restoranu

Facebook/

Ovo nije prvi put da je spomenuti restoran preveslao svoje goste. Alex i Lindsey Breen iz Kanade ostali su zatečeni kada su svoj ‘brzinski obrok‘ u istom restoranu morali platiti 410 dolara. Restoran su posjetili u svibnju dok su bili na medenom mjesecu i neugodno se iznenadili.

Ovaj najnoviji skandal uslijedio je nakon prošlogodišnje istrage Daily Maila, koji je otkrio da strancima naplaćuju 18 dolara po kamenici koju naruče i još stotine dolara za piće. Otkriveno je da mještani plaćaju samo djelić tih cijena, a osoblje se čak ismijavalo s turistima koje potkradaju jer oni ništa ne sumnjaju.

Frizerka Jessica ostala je u šoku kad je osoblje inzistiralo da podmire račun u gotovini. Ona i njezin partner, koji je po struci građevinski radnik, dvije su godine štedjeli za putovanje u Grčku, a sada im je ovo iskustvo pokvarilo cjelokupni dojam.

Jessica je za Daily Mail ispričala kako su odlučili sjesti u taj restoran jer im je izgledao pristupačno.

image

Par imao neugodno iskustvo u grčkom restoranu

Facebook/

"Vani su bili konobari koji su pokušavali namamiti ljude unutra. Pitali su nas želimo li jesti i rekli smo da ćemo uzeti jedno piće. Zatražila sam jelovnik s cijenama kako bismo bili sigurni da su u našem cjenovnom rangu. Zbog jelovnika nam se i činilo kao stvarno pristupačno mjesto za obrok. Sjeli smo i razgovarali o tome hoćemo li jesti ili ne. Oni su pritom bili vrlo napadni. Mislili smo da je to možda takvo pravilo ovdje pa nismo htjeli biti bezobrazni. Pitali smo ih što preporučuju, a oni su nam predložili raka i grčku salatu pa smo rekli ok, razmislit ćemo o tome. Zatim su nam donijeli peciva. Rekli smo da nismo još ništa naručili, a oni su rekli da jesmo. Postojala je mala jezična barijera pa nas možda nisu razumjeli kad smo rekli da ćemo razmisliti, već su shvatili da to znači da. Dok smo pokušavali izračunati koliko će nas to koštati, počeli su iznositi hranu i rekli su da smo definitivno naručili. Nismo htjeli biti čudni i pokušali smo se opustiti, nismo se htjeli svađati s konobarom. Kad je otišao, pitala sam dečka možemo li jesti tu i on je rekao da možemo. Rekla sam mu da bi nas to moglo ispasti malo skupo, a on je rekao da možemo ostati jesti", ispričala je Jessica koja je očekivala da će u najgorem scenariju platiti ručak 300 dolara.

"Adam je zatim dobio račun i rekao - ovo je loše. Koštalo nas je više od 800 dolara i pomislila sam ‘nema šanse da to platim‘ pa sam otišla po menadžera restorana. Rekla sam da sam zbilja zbunjena i da želim račun s navedenim svim stavkama", dodala je i objasnila da kad je ‘googlala‘ mohito je koštao 25 dolara, a na njihovom računu je pisalo 100 dolara.

"Naplaćuju 100 dolara za najodvratniji mohito, menta je bila grozna. Odvratan je bio", dodala je i objasnila da joj je menadžer rekao da jednostavno moraju platiti račun.

"Naš je odmor bio lijep, osim tog lošeg iskustva. Sve ostalo je bilo 11 od 10. Štedjeli smo dvije godine za to putovanje pa smo željeli da kad odemo tamo, da se lijepo provedemo. Kad smo se tog dana vratili u hotel, svi su me mogli čuti koliko sam bila ljuta. Hvala Bogu na mome dečku koji je rekao da ne smijemo dopustiti da nam novac pokvari ostatak putovanja, ali napravila sam TikTok video u kojem sam sve objasnila", dodala je Jessica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2023 23:00