PLESAČICA I INFLUENCERICA

Majka blizanaca nova je hrvatska TikTok zvijezda: ‘Radim 4 posla, nekad mi radni dan traje i po 15 sati‘

Gloria Hršak

 /Cropix
Gloria se na TikToku pojavila u vrijeme covida, a svojim videima plesa i isječcima iz privatnog života brzo skupila preko 63 tisuće fanova

Sedam sati je ujutro, Gloriji Hršak zvoni alarm za buđenje, ali ona je već na nogama. Budi djecu, peru se zubi, slijede češljanje i oblačenje, a onda - pravac vrtić. Sve mora biti gotovo u 60 minuta. Ponekad malo zakasne, ali kako god okreneš u 8.45 njeni blizanci moraju biti u vrtiću.

Glorija nakon toga ne staje, utrka s vremenom nastavlja. Paralelno radi čak četiri posla, a sve obaveze pokušava riješiti do 14 sati, kako bi sve bilo gotovo kad se djeca vrate iz vrtića.

U samo pet sati svakog dana mora stići izraditi sadržaj i montirati videe za TikTok profile svojih klijenata budući da tome uvijek daje prednost, a kada je gotova prebacuje se na iste obaveze za svoj TikTok profil.

Zatim smišlja koreografiju za svoje plesne tečajeve, održava sastanke s klijentima i obavlja plesne probe kako bi ostala u formi i održala kondiciju za njihovu izvedbu.

@glo96ria Uvijek se trudi da sebe napraviš sretnom i ispunjenom. Sretna mama = SVI sretni? ig: hrsakgloria #fypbalkan #dance #greece ♬ original sound - Gloria Hršak

U slučaju da ipak ne stigne obaviti sve što si je zacrtala za taj period, nastavlja raditi s pauzama u kojima kuha ručak i obavlja ostale kućanske poslove.

Najkasnije u 16 sati gotova je s poslom i tada se u potpunosti posvećuje djeci. Nakon odlaska u dječji park, ručanja i igranja, vrijeme je za kupanje i sprema ih za spavanje oko 21 sat.

Pronađe snage i za odlazak u plesni studio Fusion kako bi snimila sadržaj za njihov TikTok profil, ali oko 22 sata se najčešće "gasi".

Otprilike ovako izgleda jedan užurban radni dan Glorije Hršak, suradnice jednog plesnog studija, voditeljice masterclassova, privatne trenerice i TikTok influencerice, a prije svega toga požrtvovne majke blizanaca.

image

Gloria Hršak

Neja Markicevic/Cropix

Ljubav prema plesu zaokupirala je njen život prije 11 godina, a njime se profesionalno bavi već pet godina.

- Gledam da mi je svaki korak naprijed kao veća stepenica, ali najponosnija sam na nedavnu konvenciju koja je trajala 2 dana i ja sam bila jedan od učitelja. Za to mogu reći, stvarno bravo ja, priča nam Gloria.

Neko vrijeme plesala je i u zagrebačkim klubovima, kao go-go plesačica. Od toga je nedavno odustala, jer kako kaže, prestara je za to. S vremenom joj je taj posao postao teret radi kasnog dolaska kući, a sljedeća jutra nije mogla prespavati jer ne želi radi posla zanemariti djecu.

- Shvatila sam da se ta faza mog života bliži kraju, pa sam htjela i trebala promjenu, kaže nam Gloria.

image

Gloria Hršak

Tina Kadoić/

Go-go plesom počela se baviti 2018. godine, a njime se nastavila baviti i kad se vratila u formu nakon trudnoće. Kaže nam da joj je omogućio veći izvor prihoda uz porodiljni za koji smatra da je za dvoje djece premali da bi se od njega živjelo.

Najviše kritika u tom razdoblju svog života zaprimila je od svoje obitelji i na društvenim mrežama, iako vjeruje da su se ljudi s vremenom navikli.

- Naravno čim si u kostimu malo te čudno gledaju, ali to je sad već puno normalnije. Moji doma su me znali ispitivati zašto idem plesati u klubu, u kakvom sam društvu i slično, govori nam.

Na početku joj je zbog toga bilo teško i nije htjela tati reći da ide plesati. Stoga, neko vrijeme je lagala i govorila roditeljima da radi u garderobi. S prolaskom vremena se na posao navikla i shvatila da se ne isplati brinuti.

- Prihvatiš to, jednostavno je dio tog posla. Opcija je nositi se s time bez da te briga ili stalno razmišljati o tome, ali zaista nije vrijedno, priča nam Gloria.

@glo96ria Prvi VLOG ikad!? Kako se vama čini kostim?? Iii hvala Vam još 68923 puta❤️?? Ig: hrsakgloria #gogodance #balkan #momoftwo ♬ original sound - Gloria Hršak

Trenutno radi četiri posla i u procesu je otvaranja svog obrta, a do nedavno je bila na porodiljnom. Kako bi stigla riješiti sve obaveze, veliku pomoć joj pružaju ukućani – muž, bake i djedovi.

- Stvarno bez njih i muža uz dvoje djece nema šanse da bi sve stigla. Divim se samohranim majkama jer to je stvarno čudo, kaže nam.

Jako joj je važna i organizacija, pa si raspored obaveza slaže dan prije, kako ne bi nešto propustila.

Fleksibilnost njenog posla joj najviše odgovara, jer u svako doba dana može početi s radom, samo je važno da poštuje termine.

- Iskreno, kad sam i radila s određenim radnim vremenom, shvatila sam da to nije za mene. Imala sam osjećaj kao da sam vezana, objašnjava nam Gloria.

image

Gloria Hršak

Neja Markicevic/Cropix

Jedna od stvari koja ju muči kod plesa je činjenica da se on na našem području još uvijek ne shvaća kao ozbiljan posao, pa se često nude gaže bez honorara, a zauzvrat se plesačima omogućuju kontakti i buduće suradnje.

- To su sve još uvijek divlje vode. Dosta izvođača i njihovih timova misle da plesači tu ništa posebno ne rade, dok realno ne odrade posao kako treba i onda tek vide razliku kad je izvođač sam i kad je s plesačima, priča nam.

Vjeruje da se ova perspektiva s vremenom mijenja i kako se polako shvaća da treba ulagati u ljude koji se tim poslom bave godinama. Besplatne gaže, stoga, više ne prihvaća.

- Besplatno raditi se naravno uvijek može. Koliku to ima svrhu, ne znam. Njih dosta kaže pa to vam je promocija, ali nije to ništa nažalost, požalila nam se.

@glo96ria O ovakvim stvarima bi se trebalo više pričati! Nemojte se podcjenjivati nit pod koju cijenu jer se nečije veselje, talent i rad nažalost u ovakvim slučajevima iskorištavaju i to ne malo! Nema džabe ni u stare babe!??Ig: hrsakgloria #fyp #serbia #artist ♬ original sound - Gloria Hršak

U tim slučajevima odluka je na plesaču, a većina njih je u početku karijere radilo bez ikakvog honorara. Kasnije, kad shvate što sve ulože, koliko sebe i svog vremena daju u taj posao, ipak prepoznaju da se ne isplati.

- Dosta je i do nas samih i kakve si ljestvice postavljamo. Dok si mlađi, na bilo čemu ćeš raditi za ništa ili za neke sitne novce, jer ti bude obećana promocija u showbizz svijetu. Kad shvatiš što sve uložiš na kraju dana, nakon te jedne besplatne stvari više nikad ne radiš nešto besplatno, priča nam.

Ipak, ništa u svojoj karijeri ne bi htjela promijeniti i smatra da je kroz greške i cjelokupan razvoj puno naučila.

- Mislim da je ipak čar u tome, jer kroz proces naučiš stvari o sebi koje nisi znao do tog događaja i sve to mora ići po redu baš kako je, vjeruje Gloria.

Svoj TikTok profil na kojem ima 63 tisuća pratitelja, s kojima dijeli plesne koreografije i detalje svoje svakodnevice, započela je iz zezancije, bez ikakvog plana.

image

Gloria Hršak

Neja Markicevic/Cropix

Sad ga već gleda kao biznis, jer želi iskoristiti sve mogućnosti koje joj se nude, pa je otvorena za sve opcije.

- Drago mi je da je iz zezancije krenulo jer stvarno želim da je moj sadržaj realističan i da su stvari iz života kakav zapravo je. I sama se nekad znam pitati što očekujem i želim, ali više mi ide na tu biznis stranu, priča nam.

Od njega ne zarađuje već joj omogućuje suradnju s brendovima i publiku, ali istovremeno želi da joj ostane kao nešto između - od čega je počela pa do nekog većeg napredovanja.

image
Neja Markicevic/Cropix

- Dala bi si savjet da nastavim učiti i educirati se u plesnom svijetu. Probala sam odustati, ali izgubila sam sebe u tom periodu. Stoga, želim nastaviti dalje graditi svoj mali “svemir” kako bi bila dobra i funkcionalna majka prije svega, zaključila je Gloria.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 17:40