GLAVNI ŠARMER U BOLNICI

MALENI HEROJ IZ KLAIĆEVE PREŽIVIO JE NEMOGUĆE Liječnici su mu davali 1 posto šanse: 'Treći dan od nesreće stala su mu i pluća i bubrezi i mozak'

 NovaTV

Mehmed Šabić, dječak iz Gračanice u BiH stradao je u dječjoj igri – u skučenoj alatnici – kada je u vatrenoj eksploziji zaradio 70-postotne opekline tijela. Ako preživi, kažu, literatura će se morati izmijeniti. Priču o hrabrom dječaku donose novinari emisije Provjereno na Novoj Tv.

Iza njega je pet transplantacija kože, a koliko će ih još biti, ne zna se. Ipak, Meho ne odustaje, a njegov glavni adut za ozdravljenje je – životni optimizam.

Mehmed je nesreću doživio kada je rezbario ime djevojke na komadić daske i pogriješio jedno slovo.

- I onda je uzeo tu flašu s benzinom. Mislio je da će to proliti, zapaliti da to potamni da bi ponovno ispisao. Međutim, nije razmišljao da će doći do eksplozije - priča njegova majka, Aldinka Šabić za 'Provjereno'. U alatnici se stvorila takva temperatura da mu je koža izgorjela, a on je udahnuo vreli zrak, pri čemu su nastala unutarnja oštećenja.

- Treću noć je imao cirkulatorni šok, kad su stala i pluća i bubrezi i mozak i sve. Mislila sam da je gotovo, da neće da neće preživjeti - priča njegova majka.

Liječnici u Tuzli dali su mu šansu za preživljavanje od 1 posto, a kako mu tamo više nisu mogli pomoći, preostale su klinika u Turskoj, do koje ne bi preživio put, i Klaićeva bolnica u Zagrebu. Na odjelu intenzivne njege, zbog bolova je bio u induciranoj komi, a na svoj 12. rođendan - Mehmed je otvorio oči.

Komunicirao je treptajima, pokušao micati prstima i nije odustajao, a prve riječi koje je izgovorio bile su: 'Nema predaje'. Podršku mu daju i roditelji koji su, kako bi ga njegovali, doselili u Zagreb.

- 24 sata on mora bit heroj. Sad se mora boriti za svaki pokret, ožiljci su sad to sve stegnuli. Mora se boriti za svaki zalogaj, jer mu se vrat steže, diže mu usne i ne može žvakati. Za svaki zalogaj, kad jede, on se mora boriti - priča za 'Provjereno' Mehmedov tata, prenosi Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:52