NOVA NADA

Malenu Kiaru (7) primili na liječenje u Americi, evo kada putuje u SAD: ‘Vjerujemo u čudo‘

Kiara Goršić

 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
‘Evo upravo smo potpisali ugovor za eksperimentalnu studiju u Americi. Za ovo smo se i borili jer je to velika nada za našu malenu‘

Kiara Goršić (7) dobila je zeleno svjetlo za eksperimentalnu studiju u klinici u San Franciscu, a obitelj je večeras potpisala ugovor s njima, potvrdio nam je to njezin tata Valentino.

"Svi smo presretni jer smo se borili za ovo. Naša Kiara je prvo dijete iz Hrvatske koja je sa tumorom mozga uspjelo doći na kliničku studiju u SAD. Sad slijedi nova borba, ali vjerujemo u čudo", kaže tata i dodaje da se već užurbano spremaju jer bi trebali otputovati u SAD već početkom idućeg tjedna.

Američka klinika provodi najmanje invazivnu ONC oralnu kemoterapiju koja se dosad pokazala u nekoliko slučajeva uspješna, može stabilizirati i usporiti rast tumora na određeno vrijeme. Dok se opet ne nađe neki novi lijek.

image

Kiara Goršić s obitelji

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

"Ona koja više nije samo moja, ona koja je NAŠA, ona je dobila priliku za borbu zahvaljujući svima VAMA! Svi vi ste zaslužni za ovo, svi zajedno ste joj omogućili šansu za život! Ona je tako ponosna, najponosnija na svoju vojsku dobrote! Hvala, hvala i još tisuću puta HVALA!", poručila je na Facebooku Kiarina mama Matea.

image

Kiara Goršić s obitelji

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Kako je Jutarnji već pisao, miran i bezbrižan život skladne šibenske obitelji Goršić ovo se ljeto preko noći pretvorio u noćnu moru kad je Kiari dijagnosticiran neoperabilni, agresivni tumor na mozgu. Obitelji se srušio svijet, svi dotadašnji problemi i sitnice oko kojih se ponekad zamaramo, zamijenila je samo jedna misao - kako da njihova mezimica preživi.

image

Kiara i sestra Vita

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Nada za djevojčicu eksperimentalno je liječenje u SAD-u koje ne financira HZZO i za koje je potrebno prikupiti između dva i pet milijuna dolara. Hrvatska se još jednom ujedinila u velikoj humanitarnoj akciji za liječenje male Šibenčanke Kiare koja će uskoro, zajedno s obitelji, na put u Ameriku.

Dajmo Kiari šansu da ozdravi

Kiara treba priliku za borbu, a ako želite pomoći, možete na:

https://gogetfunding.com/svizakiaru/

ili Matea Lambaša Goršić,

Tekući: HR9125030073251005176

Žiro: HR8125030073151000296, Swift: VBCRHR22, Sberbank d.d./ Model HR99

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:22