MISTERIOZNA BOLEST

MEDICINSKI FENOMEN Uvijek su bile nerazdvojne, jedna drugoj završavale rečenice, a kada se jedna od blizanki razboljela dogodilo se nešto nevjerojatno

 Facebook
 

Megan i Sophie Walker (11) iz Edinburgha su nerazdvojne jednojajčane blizanke koje jedna drugoj završavaju rečenice, imaju isti ukus u svemu i dobivaju jednake ocjene u školi.

Kada se jedna od dvije razboljela, njihovim roditeljima srušio se cijeli svijet. Naime, jedna je blizanka počela osjećati simptome prije nego li je njezina sestra doista oboljela od teške bolesti, pišu britanski mediji.

U trenucima kad je Megan počela osjećati zdravstvene tegobe, žalila se na učestalu iscrpljenost i mučninu, Sophie je bila sasvim dobro. Nakon opsežnih pregleda u bolnici kod Megan nije utvrđena nikakva bolest. Međutim, Sophie se najednom počela osjećati loše i pokazalo se da ima rak koji je povezan sa simptomima koje je ranije pokazivala Megan. Obje djevojčice su pale s 40 kilograma na 35.

Njihova majka Rebecca iz Edinburgha je kazala: 'To je bilo prestrašno. Nije bilo indikacije da nešto nije u redu sa Sophie. Helen Turier iz Udruge blizanaca je kazala da jedan od jednojajčanih blizanaca ponekad može pokazivati simptome bolesti koja je pogodila drugog.'

'Bili smo zabrinuti za Megan. Bila je blijeda kao duh i isušena, uopće nije izgledala kao inače', kazala je majka. Wilmsov tumor je zatim pronađen na bubregu Sophie.

Facebook

Loša dijagnoza je pogodila obitelj, pa je otac Jamie (39) morao odustati od svoje prodavaonice da bi mogao brinuti za kćer.

Sophie se bojala gubitka svoje duge kose, ali ju je sestra Megan podržavala. Čak je zamolila majku da ju ošiša kako bi ona i Sophie opet mogle izgledati jednako. Majka joj to nije odobrila jer želi da ju Megan podsjeća na to kako je Sophie nekad izgledala i kako će opet izgledati ako sve uskoro bude dobro sa zdravljem.

U prosincu je Sophie uklonjen tumor zajedno s njezinim lijevim bubregom. Do ljeta će biti na kemoterapiji. Postoje dobri izgledi da ozdravi jer je ovaj tretman uspješan u 85 posto slučajeva kad je Wilmsov tumor u pitanju. U međuvremenu, Megan prolazi kroz psihoterapiju da bi se mogla lakše nositi s ovim neugodnim događajima.

Sophie ima potporu svoje drage Megan, kao i još sedmero braće i sestara, Jamesa (15), Emily (14), Lucy (12), Daniela (8), Olivie (6) Elle (4) i Nathana (3).

'Megan sada želi biti sa Sophie više nego ikad. Ne znam kako bi izdržala bez nje', rekla je mama Rebecca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. siječanj 2022 10:41